- Kategori
- Teknoloji
- Okunma Sayısı
- 27004
Akıllı Saatler ve Zararları
Giyilebilir teknoloji hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaya başlamış ve birçok insan tarafından ilgi çekici bulunmuştur. Buna en iyi örnek akıllı saatlerdir. Akıllı saatler birçok firmanın üretmeyi tercih ettiği son teknoloji ürünlerdir. Bileğe takılan ve normal kol saatleri gibi görünen bu ürünler aslında normal saatlerden çok farklıdır ve çeşitli özellikler ile insanları cezbetmektedir. Talebin yoğun olduğu fakat daha çok gelişmesi gereken bu teknolojinin ne denli sağlıklı olduğu ya da zararlarının bulunup bulunmadığı merak edilen gerçekler arasındadır. Birçok temel faaliyetin yönetilmesini sağlayan ve telefon ile bağlantı kurarak her iki teknolojik aletin aynı anda kullanılmasını sağlayan sistemin bilinen zararları ve dezavantajları aşağıdaki gibidir.
Akıllı saatlerin zararları nelerdir?
Akıllı saatler ve zararları denince akla ilk olarak işlevsizlik gelmektedir. Tek başına bir işe yaramayan ve ancak telefonla birlikte kullanıldığına bir amaca hizmet eden bu ürünlerin telefon olmadan kullanılması son derece anlamsızdır. Bunun yanı sıra şarj etme problemi bulunan ve telefonlar gibi sürekli olarak şarj gerektiren bu cihazlar sahiplerine zahmet verecek ve her gün sürekli olarak bununla uğraşılması gerekecektir. Klasik kol saatlerinde ise takılan bir pil neredeyse 2 ya da 3 yıl kadar dayanabilmektedir. Ürünlerin bir diğer dezavantajı ise yalnızca kendi şarjını değil telefonun şarjını da tüketmesidir. Pil ömrü kısalan telefonlar için büyük bir dezavantaj olan bu durum telefon kullanıcılarının şarj süresini büyük oranda kısaltacaktır.
Akıllı saatlerin insan vücudu için zararları
Giyilebilir teknoloji ürünleri son derece çeşitlidir. Artık kol saatlerinin hatta gözlüklerin bile teknolojik olduğu düşünüldüğüne bu ürünlerin insan vücudu için ne gibi etkiler yaratacağı merak edilen detaylardan yalnızca bir tanesidir. Özellikle akıllı saatler gün boyu kol üzerinde olduğundan vücuda ne gibi zararlar verdiği bilinmemektedir. Bu ürünler teknolojik olduğundan belirli bir miktar radyasyon yayacaktır. Bu sebeple ürünler insan teni ile temas ettiğinde zararlı etkileri artacak ve radyasyon vücuda doğrudan etki edecektir. Bu yönü ile zararlı olduğu düşünülen fakat hala tam olarak netleştirilemeyen akıllı saatlerin kullanımı kişinin isteklerine bağlıdır. Zararlı etkilerini göze alan kişilerin saatleri kullanmaları mümkündür.
twitter.com/temelaskinn
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
