Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '12

 
Kategori
Eğitim
 

Akıllı tahta kendi başına ders anlatabilecek mi? 2. bölüm

Akıllı tahta kendi başına ders anlatabilecek mi? 2. bölüm
 

Eğitim camiası oldukça büyük bir camiadır. Büyüklüğü hem sayısal olarak 750 bini aşan personeli hem de ülkenin geleceğini yetiştirmesinden, yarınlarımızı oluşturmasından kaynaklanır. O sebepdendir ki burada yapılacak olan her yenilik geleceğimizi değiştirip şekillendirecek belki de ortadan kalkmamıza ve yahut cihanı yönetmemize neden olacaktır.

Fatih projesi bu kapsamda oldukça önemli bir açılımdır. Bu projenin tam olarak uygulanabilmesi, kağıt üzerinde kalmaması için hep birlikte özenle çalışmalıyız. Eğitim camiasında bu proje ile ile ilgili olarak soru işaretleri mevcutttur. Projenin yürümeyeceği ile ilgili söylemler vardır. Bu aslında projeye yönelik değil öğretmenlerimizin teknolojik açıdan kendilerini yetersiz görmelerinden kaynaklanmaktadır. Öğretmenlerimizin morallarini yüksek tutmak, onlara teknolojik olarak destek olmak bu projenin anahtarlarındadır.


Öğretmenlerimizi küçümsemek, geleceğimizi ipotek altına almak demektir. Kendini ezik gören, toplumdan dışlanan bir öğretmenin geleceğimizi nasıl şekillendireceğini tezahür edebilirsiniz. Hangi projede olursa olsun uygulayıcıların önemi çok büyüktür. Uygulayıcılar inanacak ki başkalarını da inandırsınlar.

 
Toplam blog
: 9
: 325
Kayıt tarihi
: 17.03.10
 
 

Doğduğum yeri seçemem ama yaşayacağım yeri seçtim. Cihan şehri İstanbul' da yaşamaktayım. Eğitimc..