Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

Akıllı TD'nin takımı aptalca gol yemez!

Beşiktaş, Rize' yi yenemedi. Slaven Biliç'in çok aptalca bulduğu golle yenik duruma düştü ve son bölümde bulduğu şans golü ile  berabere kaldı. İyi takım asla aptalca gol yemez. çok aptalca gol hiç yemez. Biliç, düzgün TD ve  yorumuda doğru. Üç hata üst üste yaparak yenilen golün açıklamasıda bu. Ancak iyi takım ve iyi TD ün takımı asla çok aptalca gol yemez. İnşaallah yenen bu golden başka gol yemez BJK.

Rakiplerin tamamı puan kaybetmiş. Haftanın son maçında karşında zayıf bir Rize var. Seyirci gelmemiş. TD Biliç maç yerinin ve zamanın yanlış olduğu inancında. Yapılacak iş tek, verilecek mesajda tek. Sahaya çıkacak ve herşeyi yeneceksin. Rakibi gole boğacaksın. Seyirciyi gelmediğine pişman edeceksin. Sonrada çıkıp TFF ye mesajını vereceksin.

Biliç takımına ne söylemiş? İlk yarı hiç bir şey yapmadılar. Üstelik bireysel yanlış yapan oyuncular vardı. Örneğin Motta, kötü oynadığı devrede gol yedirmeye uğraştı sanki. Veli isteksizdi, İsmail kötü oynuyordu. TD ün  birinci ödevi takımda forma rekabeti oluşturmaktır. Sahaya sürdüğün takımda 5 yada 6 oyuncu çok kötü oynuyorsa maçı kaybedersin. Dün Motta devre arasında çıkarılmalıydı. Bu takımıda kendine getirirdi. Biliç yapamadı ve golü yedi. İsmail ile başlayan hata Veli ile devam etti. Taç atışında ceza sahasında iki pas yapan Rize üçüncüsünde kaleyi buldu. Bu nasıl savunma anlayışı? Biliç düşünmeli. Ama daha önemlisi hata yapan oyuncunun sahada kalamayacağını öğrenmesi ve bunu takımındaki oyunculara göstermesi daha önemli. 

Lig maratonunda kötü maçlar olması normaldir. Bu tarz maçlarda TD sihirli dokunuşlar ile üç puanı alır. Öncelikle çok aptalca gollere kaleyi kapar. Ama daha önemlisi forma rekabetini canlı tutar. Biliç, TFF ye kızmış ve oynamayarak protesto etmeyi seçerek Rize karşısına çıkmış sanki. Koskoca bir ilk yarıda takım hiç bir şey yapmadığı gibi ne yaptığını bilmez bir haldeydi. Bunlar kazanılması gereken maçlar. Bunu en iyi bilmesi gereken insanda TD Biliç. Sahaya kazanmaya aç ve formasının değerini bilen onbir oyuncuyu gönderip maçın son yarım saati değil kazanacak golleri atıncaya kadar canını dişine katacak ve koşacak oyuncuları göndermek onun işi.

Sezonun başında yaşanan bu olumsuz tablo şampiyonluk umutlarını karartıyor. Birde rakiplerin kadro derinliğini daha iyi bulduğunu ifade eden cümleler Biliç in güvenilirliğini tartışmaya açıyor. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..