Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '12

 
Kategori
Bilişim
 

Akıllı telefonlar nereye doğru?

Akıllı telefonlar nereye doğru?
 

Günümüzde akıllı telefonlar hem iş hem de özel hayatımızda birincil iletişim kaynağımız oldular ve hızla bilgisayarların yerine geçiyorlar. Her geçen gün yeni özellikler kazanan akıllı telefonlardaki son duruma kısaca göz atalım;

HD Ekranlar; neredeyse tüm üst seviye cep telefonu modellerinde standart hale gelen akıllı telefonlar, 16:9 oranıyla HD sinema ölçeğiyle de uyum sağlayabiliyor. (iPhone 5)

41 MP Kamera; artık kompakt bir fotoğraf makinesi taşımak anlamsızlaştı. Nokia 41 MP PureView özellikli kamerası ile bu konuda rakiplerinden bir adım önde. Ancak üst seviye tüm akıllı telefonlar kompact dijital makineler kadar kaliteli fotoğraf ve videolar çekebiliyor. (Nokia 808 PureView)

Kablosuz Sarj; yine Nokia ile gündeme gelen kablosuz sarj ile artık her sarj gereksiniminde telefonumuza kablo sokup çıkartmak zorunda değiliz. Telefonu, birlikte gelen standın üstüne koymamız yeterli. (Nokia 920 Lumia)

NFC; cihazları birbirine dokundurarak, ya da cihazı bir NFC Tag barındıran bir nesneye dokundurarak iletişim kurmayı sağlayan bu teknoloji de giderek yaygınlaşıyor. (Samsung Galaxy S3)

Su Geçirmezlik; oldukça pahalı olan akıllı telefonların dayanıklılıkları da her zaman sorgulanmıştır. Bu konuda da su geçirmezlik, ekstra dayanıklılık gibi özellikler gündeme gelmeye başladı. Örneğin Sony Xperia Go su geçirmezlik ve darbeye dayanıklılık özellikleriyle dikkat çekiyor.

Tüm bu özelliklerin hepsini bir arada bulunduran bir telefon ne yazık ki şu anda piyasada yok. Ne dersiniz? Hoş olmaz mıydı?

 

 
Toplam blog
: 7
: 4329
Kayıt tarihi
: 04.09.12
 
 

Bilgi Teknolojileri Uzmanı, Sosyal Medya Meraklısı   ..