Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Akıllılar mahallesinin ağır abisi : Huawei’s Ascend Mate …

Akıllılar mahallesinin ağır abisi : Huawei’s Ascend Mate …
 

 

Huawei’ den bir CES 2013 çıkarması : 6.1 inç’lik Ascend Mate : Dev ekran furyasının en son örneği. Hem de nasıl bir dev. Boyutu hiç de küçük olmayan Galaxy Note 2' yi bile yanında ufacık bırakacak bir büyüklük örneği.
 
Evet bir dev ama başlığa aldanıp da o kadar ağır bir telefon olduğunu zannetmeyin. Sadece 198 gram ve kavisli arka yüzeyi sayesinde avucunuzun içine hiç de tahmin etmeyeceğiniz kadar rahat oturuyor.
 
Ama asıl soru şu?. Akıllı cep eşittir mini tablet olabilir mi?. Daha doğru bir ifadeyle, psikolojimiz devasa bir cep telefonuna daha hazır mı?. Aslında Galaxy Note bu soruyu geçmişte cevaplamış ve hepimizin ağzının payını vermişti.  
 
Evet, deli gibi istiyorduk ve onu yok sattırıyorduk. Android 4.1.2 ” Jelly Bean ” işletim sistemi, 1.5 GHz dört çekirdekli ( ARM Cortex-A9 ) işlemci, 2 GB Ram ve 8 MP kamera. Tamam her şey güzel ve hoş da, bu kadar üstün özelliğe rağmen niçin FULL HD değil?. 1280 e 720 piksel HD, sizce de az değil mi böylesine gösterişli ve donanım bakımından yüklü bir akıllı bebek için?.
 
Büyüklüğüne alışma faslını geçtikten sonra, asıl kafaları kurcalayacak soru bu olmalı ve görsel şölen tadınızı damağınızda bırakıp çekip gidecek alt HD kalitesindeki bir Amiral Gemisi ayarında telefona, o kadar ödeme yapmalı mıyım sorusu da hemen arkasından gelmeli.
 
Bir büyük ( ! ) not da 4050 mAh’lik kalın pil için olsun. Cihazın pil ömrünü yükseltmesine karşın, böylesi bir pil kaba durmasa da kalınlığı arttırmış olmuyor mu?.
 
Sevgi ve Saygılarımla… Fırat ÖÇAL
 
http://www.hayatveinsan.com/huaweis-ascend-mate/
 
Toplam blog
: 700
: 694
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

Üniversite mezunu, eğitim alanında çalışıyor, yazı çalışmaları yapıyor, hayata ve insana dair cid..