Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Akıncının dönüşü...

Akıncının dönüşü...
 

Göster/ Gizle
Türkiyede televizyon çok, konuşan da çok.. Tüm zamanların "bir bilen" i olan, bir "böyüğümüz" ün dediği gibi, bu ülke tam anlamıyla "konuşan Türkiye" oldu..

Ağzı olan da, olmayan da konuşuyor.. Herkes, her konuda kendine göre farklı yorumlar getiriyor.

Olsun.. Demokratik hayat böyle bir şey.. Herkes konuşsun..

Konuşsun da, bazan öyle absürt yorumlar, öyle gerçek dışı söylemler dillendiriliyor ki, koskocaman adamlar bunu nasıl söyleyebiliyor, şaşıyorsunuz..

Ulusalcı kanallardan birinde biri konuşuyor; "12 Eylül solcuları ve ülkücüleri ezmiş, Akıncı gençliğe dokunmamış, bu yüzden şimdi onlar iktidardaymış..."

O dönemleri yaşayan insanlar olmasak inanacağız, bu efendiye...

Hangi devlet, hangi ihtilal hükumeti suça bulaşmamış adamı alıp yargılayabilir, asabilir..?

Ne kadar önyargılı olursa olsun, yine devlet işleyişinde "suç" esas değil midir..?

12 Eylül öncesinde sol hareketler ve bunların karşısına çıkarılan ülkücü güç yer yer suça bulaştı. Ellerine silah aldılar, vuruştular. Buna karşılık "İslamcı" gençlik önderleri, bu kavganın emperyalızmin oyunu olduğunu vurgulayarak gençlerini, kardeş kavgasından uzak tuttular..

Sonuçta Milli Türk Talebe Biriliği ve Siyasi anlamda da Akıncılar diye bilinen gençlik, silahlı kavgalara bulaşmadı. Daha ziyade okumaya, kendini yetiştirmeye yöneldi.

12 Eylül'ün İslamcıları kolladığı koca bir yalandır.Eğer İslamcıları yeterince "ezememişse", bunun nedeni suç unsuru bulamayışıdır..

Pek çok insan soruşturulmuş, sıkıştırılmış ancak ortada bir suç olmadığı için, fazla cezalandırılamamıştır..

Bugün o gençlik iktidarda ve Türkiyeyi müzminleşmiş sorunlarından kurtarmaya çalışıyorsa, bunu 12 Eylül yönetimine değil, basiret sahibi liderlerinin onları "kardeş kavgası" na bulaştırmayan öğütlerine borçludur.

Bugün hala, yetmişli yılların kafasıyla, "biz yenildik, onlar başardı.." zihniyetinde olanlar, aslında yenilenin "kötü bir dönem" olduğunu, kaybedenin "kardeş kavgası" olduğunu düşünerek, kendileri ve çocukları adına memnun olmalılar..

Yenilgi psiokozuyla kıvranarak memleketin huzur ortamını bazmanın kimseye faydası olmaz çünkü..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..