Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '10

 
Kategori
TV Programları
 

Aklamak yetmez, ödüllendirin

Aklamak yetmez, ödüllendirin
 

Milliyet gazetesinden aldim.


Bu ülkede faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmamasını, yıllar önce milliyet gazetesi genel yayın yönetmeni sayın Apdi İpekçi`yi kalleşçe öldüren Mehmet Ali Ağca`nın, halkın ödediği vergilerle yayın yapan devletin televizyonu trt televizyonunda aklamaya dönük sorularla konuk edilmesi üzerine, konunun başbakana sorularak fikrinin sorulaması karşısında devlet televizyonu ile özel televizyon kanalları arasında fark yoktur demesi ile daha iyi anlıyorum. Faili meçhul cinayetleri araştırma komisyonlarının kurulmaması için iktidarın ayak sürümesinin nedeni şimdi daha iyi anlaşılıyor. Hrant Dink cinayetindeki gelişmeleri, istihbarat birimlerinin raporlarını göz ardı ederek olayın gelişmesine çanak tutan yetkililerin nasıl kayırıldıklarını, konunun üstünün örtülmesi için nasıl çaba sarfedildiğini gördük.

Devletin sektörü ile özel sektör arasındaki fark, devlet kurumları halkın ödediği vergilerle ayakta dururlar, yani patron halktır ve hesabını sorma hakkına sahiptir. Özel sektörde ise durum farklıdır, yapılan yanlışa karşı halk farklı tepki gösterir, bunun bedelini o müessese ekonomik olarak öder.

Neyseki sorumluların hesap verecekleri günler gittikçe yaklaşıyor. O güne kadar vicdanlarımız sızlamaya devam edecek ama vicdansızların yargı önünde hesap vermeleri, vicdanımızın sızısını biraz olsun dindirecek.

Seçim gününe kadar söylemler sertleşecek, yalanlar havada uçuşacak, devletin bütün kurumları iktidar için çalışacak ama, güçleri iktidarı yerinde tutmaya yetmeyecek. Ortalık sirk çadırına dönüşecek, çok eğleneceğiz çok.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...