Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Aklı başında bir adam (1)

Aklı başında bir adam (1)
 

Büyüyünce, o da "aklı başında bir adam" olacak. Onu iyi izleyin ablaları...


Nasıl ki biz, "akıllı kadın da akıllı kadın" diye tutturuyorsak; karşıt cinslerimiz de akıllı adamların peşine düşerler durmadan... Özellikle 40'larından itibaren, neredeyse tüm kadınlar, akıllı uslu herifler bulmanın derdine yanarlar. 15-30 yaş aralığındayken: serserilere bayılan, uçuk kaçık tiplere abayı yakan, erinin her dengesizliğini ayrı bir özellik, özel bir ayrıcalık sayan hanım ablalarımız; 30'undan sonra giriştiği duygusal arayışına, 40'larında zirve yaptırır: "Ah aklı başında bir erkeğim olsa!.."

Peki kimdir bu adam? Kadınlar, hangilerimizi "aklı başında" sayar. Hemen onu da anlatayım efenim. Günahı, vebali üzerime kalmasın! :

Bi kere, centilmendir o. Arabanın kapısını açar. Masanın en güzel yerine oturturken kadınını; anında hanfendinin sandalyesini de tutar. Eşiyle birlikte makyaj kuyruğuna girer kadınlar tuvaletinin önünde!

Asla kızmayan, kat'a sevdiğine bağırmayan, hatta sesini bile yükseltmeyendir ciğerini yediğim! Bizim gibi vasat koç yiğitler, "Acaba ne istiyor bu hanım?," diye düşünürken... O, şıpıdak anlayıverir bekleneni, yalnızca gözlerine bakarken kızımızın...

Evine zamanında gelir. Tam vaktinde akşam yemeğindeki yerini alır. Sinemaya da gider, tiyatroya da. Ve tabii... Çocuğunun altını da değiştirir; karısını en derin uykularından uyandırmadan...

Hem kazaktır hem mülayim... Hem karizmatiktir hem sıradan... Asla havaya girmez. Futbolla canikosunun izin verdiği kadar ilgilenir! Çok nadiren, arkadaşlarının bira-çerez-makara partilerine katılır. O partiyi kendi veriyorsa, ortalık dağılacak diye ödü kopar! Aman da aman, sevgilisi sakın sinirlenmesin!

Gerektiğinde pahalı, gerektiğinde uygun bütçeli, mütevazi hediyeler alır; hem kadını hem bebeği bellediği narin gelinimize... Her şeyin en kalitelisini bildiği gibi, her işin, her davranışın en doğrusunu yapar; hem de sıralarını hiç şaşırmayan, karıştırmayan bay mükemmelimiz!..

Trafik kurallarını çiğnediğini, hız sınırlarını aştığını gören olmamıştır ama... Kadını isterse eğer... En sonsuz kadran limitlerini basar uçsuz bucaksız otoyollarla, kimseciklerin farkına bile varamadığı ıssız dağ yollarında, zifiri gece karanlıklarında... Ve o arada da aşk şarkıları fısıldar sevgdiceğinin kulağına... Bildiğin Don Juan adam! Zinhar standartını bozmaz, asla belli bir çizginin altına düşmez Kazanova kılıklımız!..

Ben de diyorumdum ki: " Yaa niye aklı başında bir adam olamıyorum bir türlü?! " Anacım, çok sıkıldım bunlardan... En iyisi, bırakın beni, olduğum gibi kalayım. Aklı başında adam olmak benim değil, başkalarının işi çünkü.

Devamı gelecek. Az sonradan biraz daha sonra!..

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..