Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Aklım ermiyor

Aklım ermiyor
 

Asit kuyularında kaç insan "vatan haini" diye yargısız infaz edildi?


Nasıl oluyor da kendine “aydınım, halktan yana politikaların yanındayım, toplumsal ilerlemelerden yanayım” hatta “devrimciyim” diyenler “halk düşmanı, insanları sinek gibi gören, onları yok etmekten çekinmeyen; vatan, millet, bayrak, Kur’an diyerek insanları katleden sonra da kendi cebini doldurmaya çalışan, vatanseverlik maskesiyle dolaşan insanlar” tutuklandıkça tepki gösterirler?

Biri bunu bana anlatsa?

Adam mafya lideri, onlarca insanı öldürmüş, uyuşturucu ticaretiyle binlerce gencin geleceğini karartmış. Tutuklanıyor. Arkasında bir grup “Türkiye seninle gurur duyuyor!” diye sesleniyor.

Bu nasıl oluyor? Lütfen bilen varsa anlatsın.

Tutuklandığım dönemde, gözlerim bağlı sorgulamam sırasında birbirlerine “Komutanım!” diye hitap eden insanların DAL adı verilen işkence merkeziyle ilişkileri olduğunu öğrenmiştim. Bu işkencecilerin mağdurun suçlu veya suçsuz olmasına bakmaksızın kendi kurdukları senaryo doğrultusunda hazırlanan ve işkencelerle ezberletilen ifade tutanaklarını mahkemelere sunmuşlardır.

MİT, JİTEM ve emniyet mensuplarının koordineli çalışmasıyla oluşturulan bu gurubun mağdurları arasında günümüzün önde gelen, kendini sol diye tanımlayan, Atatürkçüyüm diye dolaşan insanlar nasıl oluyor da kendilerine işkence edenleri savunur hale geliyor?

Evet, bir insan nasıl oluyor da kendini işkence eden, domuz bağlarıyla arkadaşlarını katleden, gerektiğinde asit kuyularına atarak ortadan kaldırılanların yanında yer alabiliyor?

1980’den bu yana Türk - Kürt ayrımını körükleyerek on binlerce kişinin ölümüne neden olan, Türkiye ekonomisini çökerten, on binlerce anayı babayı gözyaşlarına boğan bunları yaparken de zenginleşip vatanseverlik maskesini takan işbirlikçilerin yanında yer alabiliyor?

Anlamıyorum.

Bütün bunların nedeni başörtüsü tepkisi olabilir mi?

Din devleti geliyor diye demokrasi düşmanlarıyla işbirliğine gitmek mi?

Böyle bir tehlike geliyor diye insanlara korku salanlarla aynı saflarda nasıl yer alabiliniyor? Anlatın bunları bana.

Bilinmez mi demokrasi mücadelesi en önemli insan hakları mücadelesidir. Demokrasi düşmanlarına karşı mücadele en iyi demokrasiyle verilir.

Bilemediğim, anlayamadığım ne var? Lütfen biri bana bunu anlatsın.

 
Toplam blog
: 59
: 912
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

1955 Milas doğumluyum. Nüfüs kaydım orada ama "doğduğun yer değil, doyduğun yer" memleketin olurmuş ..