Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Aklım karışık

Bu yıl mutlu karşılamalarla girdi, hoş geldin 2012 diyoruz. Bu yıl kafamı karıştırıyor, ne zaman mutlu umut dolu yorumlar yapacağım, merak içindeyim.

Son olayların maalesef doğrudan hedefi, hükümete verilen olumsuz mesajdır. Türkiyem ne zaman birlik olsa, kararlılıkla etkin mücadeleye soyunsa, görünmez kaynaklar dur der, mesaj verirler. Basınımız bunu sıkça dile getiriyor.

O zaman kardeşim, bak kurtuluş savaşına, neden başarılı olmuşuz, Atatürk nasıl emperyallere meydan okumuş.

Nedeni çok basit, herşey yerli, istihbarat yerli, ruh yerli, yanı her şey milli. Neme lazım Heron'dur, Predetor'dur, hangi ülke bizim lider ve güçlü olmamızı ister. ABD PKK kartını kaybetmek ister mi, istemez tabii.

ANKA bizim kıymetli mühendislerimizin yaptığı İHA, dır onu acil devreye sokalım, milli olsun bizim olsun, o zaman istihbaratıdır, zafiyetidir, yanlıştır olmaz değil mi?

Kılıçdaroğlu"nun helikopterinin engellenmesi, vahim bir olay, buna rağmen inatla bölgeye giderek, başsağlığı dileyen muhalefet liderini kutluyorum. Bu konu CHP, nin gündeminde olmalı, neden helikopter tahsisi iptal edilmiştir.

Gelişen Türkiye’de, nasıl olurda hala Güney Doğu'da akaryakıt, çay v.b ihtiyaç maddesi kaçakçılığı yapılır. Bu tip ürünler katır sırtında ne kazandırır. Anlarız tankerler, gemilerle yapılan akaryakıt kaçakçılığında milyon dolarlar dönüyor, bunu basından öğreniyoruz, katır sırtında bunlar mümkün mü?

Bu kaçakçılık olayı bizim gelişmiş ekonomi ve milli gelir on bin doları aştı tezlerine uyuyor mu?

Bu yıl temel tüketim maddelerine zam yağmuru bekleniyor. Yani doğal gaz, elektrik ve matbu harcamalara zam geliyor. Bunu kaldıramıyoruz. Emekli, memur sabit gelirlinin ücret artışı, refah düzeyi nedir ki, bu artışları yapıyorsunuz.

Ekonominin yarısı kayıt dışı, vergi mükellefi sayısı yetmiş milyonluk ülke tabanına uygun değil, vergi kazanandan alınmıyor, yapılan tek şey; vur abalıya. Aynen böyle, artık arkadaş sohbetlerinde, aile sohbetlerinde, sağlıklı yaşam, organik beslenme değil konuştuğumuz konular.

Doğalgaz faturası, okul giderleri, ucuz pazar market nerede, tasarruf nasıl yapılır? Gündemin baş konuları, Artık geleceği güvenli bir ülkeden konuşmak bize nasip olmayacak. Yarım yüzyılı aşan yaşamımda hep dert, terör, zam, pahalılık, göstermelik demokrasi, gelecek korkusu baş konular ve kaygılarımız oldu.

Bu yıl Atlantik merkezli, tezle pasifik merkezli tezin çatışma yılı olacak. Dolar hızla yükselecek, Ekonomiyi zor duruma düşürerek, ülkeyi teslim almaya çalışan gizli güçler, İran ve Suriye ilke kapışmamızı çok arzu ediyorlar.

ABD Suudi Arabistan’a otuz milyar dolarlık uçak satmış. Buna İran’a borçlu, İranla sıcak olsa bunu satamaz. Bu nasıl uçak alımı anlamadım, uçaklar ABD malı Pilotlar ABDli yani anlayan var mı? Körfezdir, arap dünyasıdır, zaten tam teslim Londra ve ABDye, merkez karakolda İsrail anladınız mı arkadaşlar?

ABD bu emperyal işgali tamamlamak için yeni bir on bir eylül tasarımı yapabilir, Pasifik merkezler liderliği alacak bunun başka bir yolu yok, görünen bu.

Yeni yıldan umut, medet edelim hayırlı olsun ama mutlaka zamsız olsun.
 

2012-01-03      
 
 

 

 
Toplam blog
: 233
: 364
Kayıt tarihi
: 02.07.09
 
 

Satış ve pazarlama uzmanıyım. Büyük ve yerel şirketlerde bölgesel ve ulusal satış ve bayii organizas..