Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '07

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
21973
 

Aklınızda bulunsun.. Öfff demeden püfleri öğrenelim..

Aklınızda bulunsun.. Öfff demeden püfleri öğrenelim..
 

Bayanların, yalnızların, single yaşayanların mutlaka uğradıkları yerleeerden biri de mutfaktır.. Biliyorsunuz ufak tefek aksaklıklar, unutkanlıklar, hatalar, bozulmalar , yaralanmalar mutlaka yaşanıyor bu mekanda.. İşlerimizi kolayaştırmak adına bazı pratik bilgiler ve püf noktalarını dergilerden, kitaplardan, köşelerden okuyoruz..

Bende birkaç pratik bilgi ve püf noktası aktarmak istedim sizlere.. Umarım mutfakta işlerinizi daha kolaylaştırıcı olur..

*Fırındaki kokuyu almak için, fırını çalıştırdıktan sonra yarısı su, yarısı sirke dolu kabı bir iki dakika içinde beltirseniz kokunun olmadığını göreceksiniz..

*Ellerimizi, malumunuz soğan doğrarken kokusu sarar ve yıkasak da gitmez. Haşlanmış patatesle ovarsak kokunu azaldığını göreceğiz.

*Kuru kahvenin bayatlamaması için kavanoza bir adet kesme şeker atarsaız, kahvenin bayatlamadan uzun süre kaldığını göreceksiniz.

*karnıbaharın suyuna biraz süt koyarsanız hem beyaz olur hem de kötü kokmaz

* Balık kızarttıktan sonra aygazın üzerinde bir iki dakika portakal veya limon kabuğunu yakarsak, balık kokusunun azaldığını hissedeceksiniz.Çünkü aromatik bir koku etrafa yayılacaktır.

*Patlıcan yemeklerinin içine bir kesme şeker atarsanız patlıcanların kararmadan piştiğini göreceksiniz.

*Mercimek çorbasının, pirinç pilavının içine 1 adet kesme şeker atarsanız daha lezzetli bir tat elde edebilirisniz.

*Et yemeklerinde önce et kavrulur, soğan sonra ilave edilir..

*Soğan doğrarken gözlerimizin yanmaması için sirkeli su ile yıkarsak gözlerimiz yanmaz..

*Tuzu fazla olan yemeğin içine iki patates soyup atarsak, tuzu emdiğini göreceksiniz.

*Tuzluktaki tuzun, rutubetini alması için içine birkaç tane pirinç atabilirsiniz..

*Buzdolabının nemini almak içinde küçük bir kap ile tuz koyarsak nemini aldığını göreceksiniz.

*Konserve kavanozlarının kapağını açamiyorsanız, ters çevirip sıcak suda bekletmeniz yeterli olacaktır..

*Demliğinizin içi sarardıysa biraz sirke, biraz deterjan ve su ile kaynatırsanız, demliğiniz içinin yeni alınmış gibi parladığını göreceksiniz..

*Yanan tencerelerinizi de sirkeli su ile kaynatırsanız kolayca tamizlendiğini göreceksiniz..

* Balık ve yumurta bulaşığını sıcak suyla yıkamayın. Soğuk veya ılık suyla yıkarsanız kokusu daha kolay temizlenir..

*Yıkadığınız yeşillikleri biraz sirke , biraz tuz koyarak suda bekletin...Sirke içerisindeki böceklerin ölmesine, tuz da toprak veya kumların suyun dibine çökmesini sağlar..

* Kekin içine atacağınız üzümleri hafif unlarsanız aşağıya çökmez.

*Derin dondurucuya bütün olarak koydunuz domateslerin kabuğunu soymak için, kaynar suya daldırığ çıkarmanız yeterli olacaktır..Çok kolay oyulduğunu göreceksiniz..

*Aşurenin renginin beyaz olması için içine süt akıtabilirisniz..

*Aşurenin tanelerinin sertleşmemesi için şekerinin erken konmaması gerekiyor.

*Tatlı kabak alırken dibinin koyu yeşil olmasına dikkat ediniz...Lezzetli ve güzel kabağın dibi koyu yeşil olurmuş..

*bayatlayan ekmeklerinizi küçük küçük doğrayıp fırında kıtırdatın..Sonra bir poşete koyup saklayın..Bazen çorbalara hazır kızarmış ekmek olarak kullanbilirsiniz, bazen de robottan geçirerek köfte içine ekmek yapabilirisiniz..

*Kek kalıbının içini , keknizin dışının yumuşak olması için sıvıyağ ile yağlayın.Margarin sürdüğünüz de kekinizin dışı sert ve kıtır kıtır olur..

Aklıma gelenler şuan bunlar. Uygulanabilirliği kolay olan bu pratik bilgilerle sanırım işlerimiz biraz daha kolaylaşır...

Sevgiler...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

güzel biligiler için teşekkürler ama önce et mi kavrulur yoksa soğan mı? :) ne alaka diyeceksiniz şimdi ama ben bekarlık dönemlerimi hatırlıyorum önce soğanı pişirip kıymayı üzerine koyardık:) şimdi bir an geçmişe döndüm ve ukalalık değil gerçekten merak ettim:) teşekkürler..

erol aslan 
 26.03.2007 13:07
Cevap :
önce et kavrulurmuş..  26.03.2007 13:17
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 529
Toplam yorum
: 2369
Toplam mesaj
: 481
Ort. okunma sayısı
: 3646
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster