Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

12 Ağustos '09

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Aklınızda Bulunsun !

Aklınızda Bulunsun !
 


* Satın almış olduğunuz kiviler çok sert ve ham ise, bir gece boyunca plastik bir torbada, elma ya da armutla beraber saklayın...


* Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfak tezgâhınız kirlenirse... İşiniz bittiğinde tezgâhı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin...


* Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız, kahveyi cam kavanoza boşaltıp içerisine iki adet kesme şeker atın ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın...


* Böreğin daha lezzetli olması ve kıvamında pişmesi için, fırına koymadan evvel birkaç saat buzdolabında bekletin...


* Pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, sıcakken üzerine tozşeker serpin ya da devamlı karıştırarak soğutun...


* Az miktarda süt veya su ya da yağ ısıtmanız gerektiğinde, tencerenizi kirletmeye gerek kalmadan, bu işi bir kepçe yardımıyla da kolayca yapabilirsiniz...


* Şekerlenmiş reçelinizi sakın çöpe atmayın!.. Benmari usulü ile onu ısıtarak eski haline döndürebilirsiniz...


* Kuru fasulye mi haşladınız?.. Suyunu sakın ha dökmeyin!.. Soğuduktan sonra o suyla bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır...


* Kızartma yaparken yağın patlama ve sıçrama yapmasını önlemek için bir tutam tuz atmanız yeterli olacaktır...


* Teflon tavalardaki lekeleri çıkartmak için, bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Sonra bu suyu tavanın içerisinde 10 dakika kaynatın...


* Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvıyağ dökün...


* Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak, tencereyi iyice ovun ve ardından iyice durulayın...


* Buzdolabındaki kokuları gidermenin en iyi yolu, bir kaba bir miktar süt koyup dolabın herhangi bir köşesine yerleştirmektir...


* Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyarak, çorbalarınızda kullanmak üzere buzdolabınızda saklayabilirsiniz ya da robotta öğüterek galeta unu yerine de kullanabilirsiniz...


* Yoğurtlu çorbaya tuzu, çorba pişmeden evvel attığınız takdirde yoğurt kesilir...


* Peynir kesmeden evvel bıçağı soğuk suya tutarsanız, hem peyniri daha kolay kesersiniz, hem de bıçağınız daha kolay temizlenir...


* Limondan daha fazla su elde etmek için, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir defa delin, sonra suyunu sıkın.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..