Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Akne ve Sivilceler İlkbaharda Artıyor!

Mevsim değişikliklerinin insan psikolojisi ve hormonları üzerinde olduğu kadar metabolizma bağışıklık sistemi üzerinde de etkileri vardır. İlkbahar cilt için kritik zamandır. Bahar aylarında vücudun aşırı çalışmaya başlaması sonucu kan dolaşımı hızlanması ve hormon seviyesinde artış nedeniyle cilt hassaslaşır. Bir çok kişi farklı cilt sorunları yaşıyabiliyor. Özellikle akneye meyilli ciltlerde yağ üretimi artarak akneler çoğalıyor. İnsan vücudunu etkileyen en önemli faktör sıcak ve soğuk farklılıklarıdır. Kış aylarında uyum sağlayan vücudun bahara alışmaya çalışması vücutta gerginlik ve stres yaratır. Güncel yaşamdaki insanlar da iş stresi, yenilenme isteği, gençlerde ise sınav stresi yağ hormon seviyesini yükseltiyor. Bu nedenle akne ve sivilceler de artış görülüyor. Bahar ile birlikte alınacak önlemlerle ciltte oluşacak olumsuz etkileri ortadan kaldırabiliriz. Mevsime uyum sağlayacak yöntemlerle cildi ve vücudumuza direnç veren ürünlerle yoğun bakım ve mevsimsel besinlerle takviye ederek bahar aylarına hazır olabilirsiniz.

Sivilce akne sorunlarına günlük bahar bakımı

Temizleme: Cilt tipinize uygun temizleme köpüğü ile temizleyin ve ılık suyla durulayı. Fazla alkol içermeyen Face Tonic ile tazeleyin.

Nemlendirme: Cildin yeğını azaltan ve nemini koruyan Oleanol Acıt içerikli etken maddeli nemlendirici ile nemlendirin.

Yapılandırma: Cildinizi, yağ dengeyici Serum ile yapılandırın bahar mevsimine hazırlamış olursunuz.

Peeling: Haftada bir peeling uygulayın gözeneklerde biriken yağı ve kiri arındırır ve gözenekler açılır. Cilt nefes alır ve ardından uygulayacağınız ürünler daha iyi nüfuz eder.

Maske: Haftada bir kez olmak üzere peeling uygulaması ardından Mask Powder uygulayın. Maske kan dolaşımını düzenler ve ciltte yağ üretimini azaltır, nemini koruyarak hassasiyet ve kızarıklıkları gidererek dengeler.

Profesyonel bakım

Ayda bir kez profesyonel bakım uygulatın. Cilt daha derinlemesine bakım ve peeling yöntemleriyle cildin sert tabakası giderilir komedonlardan arındırılır.

Oxy Terapi: Oxy terapi yöntemiyle birlikte yağ üretimi dengeleyici Serum uygulanır. Cildin alt tabakalarına daha iyi nüfuz ederek yağ üretimi azalır ve ciltteki kızarıklıklar hızlı şekilde giderilir.

Biyolojik Mask: Oxy terapi ardından biyolojik olarak ısınan ve tekrar soğuyan Mask ile birlikte özel nemlendirici uygulanır. Bu özel yoğun bakım maskesi yağ azaltıcı etkisiyle komedon, sivilce oluşumunu dengeler.

Bahar mevsiminde sivilce aknelere iyi gelen besinler

Cildin kendini koruyabilmesi ve hücrelerin yenilenmesi için bazı vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Özellikle akne tedavisinde mevsiminde sebze ve meyve tüketin. Örneğin, A ve C vitamini içeren sebze ve meyveler.

Sebzeler: Havuç, ıspanak, semizotu, enginar, domates, taze patetes, bakla, kıvırcık, taze soğan

Meyveler: A vitamini antioksidan etkisi, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. C vitamini ise genel sağlık için antiseptik etki yaratır. Çilek, greyfurt, kivi, ananas, portakal, elma, limon gibi.

Tam tahıllı gıdalar: Tam tahıllı besinler lıf, mineral ve vitamin içerir. Bu sayede kan şekerinin sabit tutulmasına yardımcı olur ve hormon seviyesini korur. Hormon dalgalanmaları nedeniyle oluşan sivilceler tam tahıllı gıdalar arasında arpa, yulaf, çavdar, esmer pirinç ile azalır.

Et, balık: Balık, çinko ve diğer mineraller bakımından zengindir. Çinko sivilceleri hafifletmeye yardımcı olarak gösterilmektedir. Çinko bakımından zengin balıklar, somon, ton ve alabaluktır. Kırmızı et, demir miktarını korur ve yardımcı olur. Özellikle dana eti, yağsız kuzu eti haşlama, fırınlama şeklinde yiyebilirsiniz.

Sakatat: Sakatatlardan özellikle karaciğer, dalak, yürek B vitamini kaynaklarıdır. Vücudu rahatlatır ve sakinleştirir. Özellikle stresli zamanlarınızda tükeymeye çalışın.

İçten dışa yansıyan güzellik diyeti: Cildinizi içten dışa besleyin, beslenmenize dikkat ederek cildinizi güzelleştirmek elinizde.

İlk adımda su: Su hayattır toksinleri atar metabolizmayı hızlandırır susuz kalan cilt ve vücut direncini yükseltir.

Yeşil çay: Yeşil çay doğanın bize sunduğu güzellik iksiridir. Düzenli olarak günde 2 fincan  tüketirseniz sindirim sisteminiz düzenli çalışır ve metabolizmanız hızlı çalışmış olur.

Güzellik katan besinler: Kuru kayısı, incir, erik, badem, taze sıkılmış meyve suyu, portakal, greyfurt, nar suyu karışımı, sebze suları, yoğurt ve ayran.

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..