Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

AKP, bu "küfe"yi bir yere bırakmak istiyor ama...

Başbakan ve iktidar partisi AKP artık iyice yoruldu.

Dış işlerinin izlediği politikalar, Ortadoğu çıkmazlarının içinde Türkiye' yi iyice  ve hızlı bir şekilde  "kaos"  ortamına çekmeye devam ediyor.

Ne Irak' la, ne Suriye ile kırmızı çizgiler yok artık.

Türk uçağının düşürülmesinden sonra ortaya çıkan olaylar zincirinde  "bu uçak nasıl düşürüldü"  sorusuna verilen cevaplar kimseyi tatmin etmemişken, "angajman "  değiştirdik denilmesinden sonra Ankara' nın karşısına ikinci bir  "Kürt  Devleti" çıkıyor olması olayları hangi noktaya taşıyacağı konusunda kesin bir şeyler söylemek mümkün değil.

Kendini tamamen ABD politikalarının Ortadoğu temsilcisi gibi hisseden AKP ' nin sırtında taşıdığı  "küfe" önceleri sünger iken,  "Arap baharı" denilen isyanlar ve işgaller Türkiye sınırına dayanınca işin rengi Türkiye için çok farklı olmaya başladı.

Plan o ki: Nihayi sonuçta üçüncü bir ülkeden de bağımsızlık isteyen bir Kürt devleti çıkacak.

Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)  nin eş başkanı olan Başbakan Eedoğan haritaların değişmesi için görevini mutlaka yapmak zorunda. 22 devletçik olacak olan bu projede Irak, Suriye ve Türkiye' den kopartılan topraklarda kurulacak oln bir Kürt devletinin Türkiye' nin himayesinde palavraları, Türkiye' nin ağzına çalınmak istenen bir parmak baldan başka ne olabilir.

Evet: Yüz yıllık projeler hayata geçirilirken, Türk dış politikacılarının sunduğu "değişim ve Türkiye Lider ülke"  tezleri; Türkiyenin, ABD' nin Ortadoğu eyaleti haline sokulmak istenen  "jandarma" devleti olmasından başka bir sonuç doğurmayacağı kesin.

Bu nedenledir ki AKP'nin taşıdğı "küfe" ağırdır.

AKP bunu ne Suriye' ye, ne İran' a bırakabiliyor. Bu nedenle içinden çıkan ABD  siyasetinin altında Türkiyenin de tere yağdan kıl çeker gibi parçalanması var.

Hemde % 50 oy desteğini almış bir partinin  "değişim" adını verdiği dış politasıyla.

"Sıfır sorun" nun çözümlemesi de ABD politikalarını harfiyyen uygulamakmış.

Şimdi anlaşıldı.

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..