Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

AKP, halkın karşısına çıkın ve özür dileyin. Varan - 2

AKP, halkın karşısına çıkın ve özür dileyin.  Varan - 2
 

Evet, sevgili okurlar,

Sayın Başbakan, AKP lideri olarak ve de seçim öncesi o meşhur 3 Y sloganı ile yola çıkarak, "yolsuzlukların önlenmesi", "hortumcuların hortumlarının kesilmesi", "dokunulmazlığın kaldırılması" gibi Ulusumuz için son derece önemli olan konularda, halka vermiş olduğu sözleri yerine getirmemesinde ki nedenleri açıklayarak ve birilerini bilmem neyle suçlarken, AKP içerisinde yaşananlardan ve yapılanlardan dolayı da, Halkın karşısına çıkarak onlardan özür dilemeli ve 23.05.2007 tarihinden itibaren yazmaya başladığım ve de devam edeceğim bu ve benzeri dosyalar hakkında gereğini yapmalıdır.

Evet sevgili okurlar, bizi 4, 5 yıldır idare eden AKP'nin çalışmalarını yazdıkça, bu Ülke parasının kimlerin cebine nasıl aktarıldığını, kimlerin bu ülkede neler yaptığını, hayretle ve ibretle okuyacak ve de şaşıracaksınız.

Bugünkü yazımın konusunu, yine TCDD'de yapılan "İSTASYON YENİLEME İHALELERİ ???" oluşturmaktadır.

Yine bu yazımı yazarken de, önceki yazımda olduğu gibi, varsa bir hata ya da yanlış bir ifade, yetkililerin bunu düzeltmesini de beklediğimi ifade etmek isterim. Çünkü Halk, gerçekleri bilmelidir.

Yine belirtmek isterim ki, Devleti idare edenler, tabii ki ihtiyaç duyulan konularda, ihale açacaklardır ve de birileri bu ihaleleri alacaktır. Buna ben dahil hiç kimse karşı çıkamaz.

Ama, önemli olan ihalelerin gerçek manada yapılmaması, 2 gün önce yandaşlarca kurulmuş, Şirketlere milyar dolarlık işlerin ya da trilyonlar tutarındaki Devlet işlerinin, niçin ihale açılmadan davet usulü verildiği, hele hele bu anlatacağım olaydaki gibi yeşil kart sahibi bir ailenin AKP dönemindeki hızla yükselişinin hikayesidir.

Söz konusu işlerin kamuoyuna mal olmasının ardından ise, AKP'nin ilgililer hakkında ne işlem yaptığı ya da yaptırdığıdır.

Evet konuya geçmek istiyorum.

* TCDD'ca 10 istasyon yenileme ihalesi açılmıştır.

* Buna da ihale demiyelim. Davet usulü iş yaptırma. AKP, genelde bunu hep yapıyor ya...

* İhale yani iş yaptırma bedelinin 150 milyar YTL'yi bulduğu ve ATO kayıtlarından Haziran 2003 tarihinde 25 milyar sermaye ile kurulduğu anlaşılan EKRİM inşaat Şirketine verilmiştir.

*Bu Şirketin sahibi, AKP Kadın Kolları MKYK Üyesi sayın Emine ALİOĞLU'dur.

*Bu hanımefendinin Şirketinin TCDD'dan aldığı iş bedelleri 200 milyar YTL 'ye yakın olduğu basında yer almaktadır.

*Bu hanımefendiye, eşine ve 4 çoçucuğuna Ankara-Sincan Kaymakamlığınca, 18.10.2001 tarihinde fakir olmalarından, ödeme güçlerinin olmamasından dolayı, 3816 sayılı yasa gereğince, YEŞİL KART verilmiştir.

*İnsanların bu Ülkede fakir olmaları ayıp değildir, yadırganacak bir olayda değildir.

*Ancak, sorgulanması gereken, kişilerin yeşil kart kullanırken, sosyal yaşamlarındaki bu hızlı yükselişidir.

*Bu hanımefendinin bir başka yaptığı icraat ise, Telekom'a olan borçlarını, Telekom binalarının tamir, bakım , onarım ve dekoratif resim işlerini yaparak takas suretiyle ödemek istemesi ve Telekom'un da buna onay vermesidir.

* İnanılır gibi değil ama gerçek.

* Buradan parası olmayan köylü ve çiftçi vatandaşlara da duyurmak isterim.

* Onlarda borçlarını, patlıcan, biber, salatalık, domates ve kabak gibi yetişdirdikleri ürünlerle takas suretiyle ödemeyi Telekom A.Ş'ye teklif edebilirler.

*Ulaştırma Bakanına sesleniyorum. Benzer bir uygulama, PTT ya da Telekom Genel Müdürlüklerinin tarihinde var mıdır?

Bakın, geçenlerde yine basınımızda yer alan, yıllarca ticari hayatın içerisinde olmasına rağmen Devlete 5 kuruş vergi vermediği iddia edilen Sayın Başbakanımızın oğlu da 2, 5-3 milyor dolara gemi satın almıştır.

Bir insan ticari hayatta hep zarar ettiği için devlete kuruş vergi ödemezken, nasıl olabiliyorda, gemi satın alabiliyor, yine 2001 yılında yeşil karta muhtaç olan bir insan, 2003 yılında 25 milyar sermayeli bir şirket kurabiliyor ve 2005 yılı ya da öncesinde, 1 istasyonun değil, tam 10 istasyonunun ihalesini alabiliyor.

Şimdi, sade bir Ülke insanı olarak, başta Sayın Başbakan, Ulaştırma Bakanı ve Maliye Bakanı olmak üzere görevi gereği sorumlulukları bulunan tüm yetkililere seslenmek ve göreve davet etmek istiyorum.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mir Dengir Fırat beyin ise, olanlardan sonra, gereği yapılmıştır, hanımefendi istifa etmiştir diyerek konuyu kendince kapatma çabasını ise etik bulmuyorum.

Atı alan Üsküdarı geçmiştir Sayın Fırat. Bu usulsüzlüklerle dolu işler hakkında ne yaptınız ya da yapmanız gerekirken neleri yapmadınız? Dosya, hanımefendi istifa etti diyerek kapatıldı mı? Kapatılabilir mi?

Sayın Maliye Bakanı, Sizler nasılsınız? Herşey süt liman her halde.2001 yılında yeşil kart sahibi olanlara, piyangodan para mı çıkmıştır? Nereden buldun yasasını, bu ve benzeri olaylar için mi kaldırdınız Sayın Başbakanım?
Yazıktır beyler, yazıktır hanımlar, bu haksızlıkla yedikleriniz, içtikleriniz, tüyü bitmemiş yetim hakkıdır.

Bir gün olur ki bu yaptıklarınız sizlerden, sizlerden olmasa da çoluk çoçuğunuzdan çıkar.

Dokunulmazlıklar kaldırıldığında bunların hesabı birer birer sorulur.

Konuyu, seçim öncesi bilgilenmeleri açısından halkın takdirlerine, gereğini yapmaları için de, ilgililerin dikkatine sunuyorum.

Yaparlarsa tabii....


 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..