Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

AKP “Müshil ilacı” mı?...

AKP “Müshil ilacı” mı?...
 

Fotoğraf: akdiken Meyvesi... Normal dozda kullanıldığında tabii müshil ilacıdır...


AKP Manisa Milletvekili önceki TBMM Başkanı Bülent ARINÇ, bazen öylesi tanımlamalar yapıyor ki, ne diyeceğimizi bilemiyoruz.

Son olarak yaşanan olaylar için kendisine yöneltilen <ı>“Türkiye’de neler oluyor” anlamındaki soruya <ı>“Türkiye’nin bağırsakları temizleniyor” şeklinde cevap verdi.

Bu sözü, eğer gündem böylesi toz duman içinde olmasaydı, bir ucundan günlerce tutulurdu. Ancak, gündem daha yoğun olduğu için bir doktor edası ile Türkiye hakkında koyduğu bu teşhisi medyanın gözünden kaçtı.

Yandaşları olan bir televizyon kanalında söylediği bu sözler üzerine, o günden beri düşünüyorum…

Gerçekten <ı>“Türkiye’nin bağırsakları temizleniyor” mu?

Gerçekten bu teşhis doğru mu, doğruysa ne kadar doğru?

AKP içinde ölçüsü endazesi kaçık ağızlardan biri de Bülent ARINÇ… Her yaptığı benzetme, zaman zaman ortalığı karıştırıyor…

Ama…

Bu kez koyduğu teşhis, ne yalan söylemeli, doğru…

Evet…

<ı>“Türkiye’nin bağırsakları temizleniyor” ve milletin aldığı <ı>“Müshil ilacı” da makatından uygulanan <ı>“Lavman aleti” de altı seneden beri <ı>“Bağırsak temizleme” görevini yerine getirme çabası içindeki AKP ve yönetimi…

Tıbben bağırsaklarımız zaman zaman temizlenir. Bunlardan birisi, doğal temizlenmedir. Hiçbir karışmaya gerek kalmadan, yediğiniz içtiğiniz bir şey dokunur, <ı>“İshal vakası” yaşarsınız, bağırsaklarınız temizlenir.

Diğer iki yöntem ise <ı>“Cebri” yani zorla yapılır…

İki yöntem arasında da sonuçta bağırsaklarınız boşaltılır, ama ya <ı>“Lavman” yani makattan girilerek, bağırsaklara şiddetli su vermek suretiyle, ya da doğrudan <ı>“İshal” yaratacak <ı>“Müshil ilacı” verilerek yapılır.

Türkiye’nin de bağırsakları, şimdi hem <ı>“Lavman” uygulanarak hem de <ı>“Müshil ilacı” verilerek boşaltılmaya çalışılıyor.

Ancak Millet olarak bağırsaklarımızı boşaltma çabası içinde olan AKP yönetimin, <ı>“Lavman” uygulamak için makatımızdan ne zaman ve nasıl girdiğinden veya bize içirttiği <ı>“Müshil ilacı”ndan millet olarak ne kadar farkındayız, orası ayrı bir tartışma konusu.

Buraya kadar tamam da, bağırsaklarımıza neden <ı>“Boşaltma operasyonu” uygulanıyor?

Bağırsaklarımızda ne var ki AKP hükümeti, millete gerek <ı>“Lavman” yaparak, gerekse <ı>“Müshil ilacı” vererek bağırsaklarımızı boşaltma gereğini duyuyor?

Asıl konu burada…

Konu burada, çünkü Manisa Milletvekili ve önceki TBMM Başkanı Bülent ARINÇ, bu tanımlamayı yaparken, asıl amaçlarını ve ne şekilde yapacaklarını, hatta yaptıklarını da ortaya koymuş oluyor.

Bağırsaklardaki sıkıntı ne ki <ı>“Boşaltma operasyonu”na gerek duyuluyor, orasını da söyleyeyim bari…

Kim ne hesap yaparsa yapsın, kim hangi partiye oy verirse versin, bilinen gerçek şu ki, Millet olarak devletin şeklinin <ı>“Cumhuriyet” olmasından, niteliğinin ise Anayasa’da belirtildiği gibi <ı>“Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti” olmasından asla vazgeçmeyeceği ortada.

İşte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan Millet çoğunluğunun bağırsaklarında bulunan şey bunlar… Hatta bağırsakları bir tarafa, vücudunun hemen her zerresinde bunlar var.

Kimlerden destek alırsanız alın, kimlerin hesabına çalışırsanız çalışın, her zaman değişken olan oylar ile <ı>“Yönetme yetkisi” ile iktidara gelirseniz gelin, <ı>“Türkiye Cumhuriyeti Devleti”nin bu nitelikleri değiştirmek olası değil.

Sıkıntı da burada…

Tabi Bülent ARINÇ düşüncesine göre…

<ı>“Bu suçlama biraz ağır olmadı mı” gibi bir soru sorulması mümkün.

Bence de ağır oldu, ama kendisinin zaman zaman bu ve benzeri çıkışları yaparken, ortaya koyduğu tavırlar, söylemlerinin önüne çıkıyor. Örneğin <ı>“Türban bizim namusumuzdur” sözü de onun değil mi?

Kendi <ı>“Namus anlayışını” ortaya koyarken, Türkiye’yi germeye giden yolu açmaya hakkı var mıydı?

Türban ile pekiştirmeye gayret ettiği <ı>“Namus meselesi”ni kendi bünyesiyle sınırlı tutmaya çalışması gerekmez miydi? Herkesin namusunun sorumluluğu, kâhyalığı ona mı kalmıştı, biz namusumuzu koruyamıyor muyduk?

Dahası, namus <ı>“Türban” ile mi başlıyordu?

Tabi ki bunların her biri ayrı ayrı yapılacak tartışma konusu…

Ama bir kez daha Bülent ARINÇ’ın yaptığı tanımlama ile ortaya çıkmıştır ki, AKP mensupları ve yandaşlarının ne yapmak istedikleri ortada…

Bir başka konu hakkında <ı>“Bağırsak boşaltılıyor” sözü ile neyi yok etmeye çalıştıkları ortada…

Tabi <ı>“Yargı” karar vermeden neyin ne olduğunu bilmemiz olası değil. Ama görünen kadarı ile <ı>“Devletine” ve <ı>“Hukukun üstünlüğüne” sahip çıkanların durumunu görünce, boşaltılan bağırsak mesajını da daha iyi alıyoruz.

Yalnız dikkat…

İshal vakasının uzun sürmesi, insan vücudunda ölümlere varacak kadar direncin de düşmesine neden olabilir.

<ı>04 HAZİRAN 2008

NOT: Akdiken meyvesinin tabii müshil ilacı olduğu bilgisi, alternatif tıp ile ilgili yazılı dökümanlardan alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..