Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

AKP, sakin olmalı...

Hükümetin yakın zamanda yaptığı reformlar hiç de iyi sonuçlar vermedi. Yapılan her yenilik ve uygulama başarısızlıkla sonuçlandı. Devleti yönetme politikalarındaki başarılar sekteye uğradı. Nedendir bilinmez, AKP kendi yandaşlarından bile tepki toplamaya başladı. İnsanlar bu gidişattan sıkıldı.

Halkın bir çok kesiminin kızdığı nokta kapalı mekanlardaki sigara yasağı. Bir çok kişi içerim, cezasını da öderim diyor. Sigara içmeyenler bu yasağı iyi karşılasa da içenler "bu yasağa sevindik" deseler de aslında işin aslı öyle değil. Hiçbir insan kısıtlanmayı sevmez. Her ne kadar bu yasak zararlı bir şeyi ortadan kaldırmayı amaçlıyorsa da bu doğrudan kısıtlama gibi görünüyor. Ayrıca bu yasak dünyanın sayılı ülkelerinde uygulanıyor. Bizim yaşam tarzımız, eğitim durumumuz, psikolojimiz sigara içmemeye müsait değil. Bizim insanımız o sayılı ülkelerin insanları kadar mutlu değil. Kahvehanelerde ve barlardaki sigara yasağı hiç iyi olmadı. Uygulanabileceğini de sanmıyorum. Beni sigara içiyor zannetmeyin. Ben de sigaraya karşıyım. Hem de bir çok insandan daha fazla karşıyım. Ama özgürlük benim için önemlidir.

Bir başka konu da AKP'nin söylediği, "Artık hiçbir hasta yakınına, 'git, ilaç al' denmeyecek. İlaç hastane tarafından hastaya temin edilecek." sözünün gerçekle alakasının olmaması. Hepimiz inanmıştık, hepimizi inandırmışlardı bu konuya. Sağlık karneleri de tarihe karışacaktı sözüm ona. Hani nerde...? Ne zaman olacak bunlar? Madem ki olmayacaktı, neden olacak dediniz? Neden düşünmeden, altyapısını hazırlamadan bu işe kalkıştınız? Aceleniz nedir? Eski halinde kalsaydı keşke. Kimsenin kafası da karışmazdı. Bazı hastaneler hasta kabul etmiyor, ameliyatları erteliyor. Sırf bu uygulamaya geçilmesi nedeniyle hastalar perişan oldu.

Yakın zaman evvel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmıştı: "Böyle giderse Sosyal Güvenlik Sistemi 20-30 yıl içinde çöker." diye. Bu Sosyal Güvenlik Sistemi neden bu kadar karıştı? Reform üstüne reform yapılıyor ama işler düzeleceğine daha da karışıyor.

Şimdi sıra üniversitelere geldi. Eğitim sistemini değiştirmeye çalışıyorlar. Üniversitelerin paralı olmasından söz ediliyor. Aman aman... Durun! Yapmayın! Okullarda reform yapacağız derken üniversite sistemi de çökmesin. Acele etmeyin? Kovalayan yok. Bir sakin olun. Her şeyi değiştirmeniz gerekmiyor. Bazı şeyler de eskisi gibi kalsın.

Bu kadar hızlı değişim olursa, bu değişimin sonucu başarısızlık olur. Aşırı reform istikrarsızlık doğurur. Lütfen, biraz bekleyin. Hele bir yaptığınız değişiklikler rayına otursun, yeni reformları sonra yaparsınız. İnsanlar bir nefes alsın. Hem siz yorulmayın, hem de vatandaş yorulmasın. Biraz sakinlik rica ediyorum. Saygılarımla.


 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..