Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

AKP Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani kime dil çıkartıyor?

AKP Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani kime dil çıkartıyor?
 

AKP Antalya il Başkanı Hüseyin Samani kime dil çıkartıyor?


19 Ekim Pazar günü yapılan ve eski başkanlardan Nejat Tığlı' nın açık ara oy farkıyla kazandığı 3. Olağan AKP ilçe kurultayından izlenimlerimi aktaracağım notlarla yeniden aranızdayım.

Kongre: eski ilçe başkan Cemil Yiğit’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Cemil Yiğit özetle; göreve geldiğimiz günden bugüne Manavgat’a birçok hizmet getirdik. Arıtma tesisi başta olmak üzere yapmak istediğimiz birçok hizmet ise, yerel yönetim tarafından engellendi diyerek, Manavgat küçük hesaplara feda edilemeyecek kadar önemli bir ilçedir. Bugüne kadar yapmış olduğumuz 130 toplantının sadece beşine katılan muhaliflerimiz yerel seçimleri tehlikeye atmıştır. Keşke iki listeyle seçime girmeseydik de muhalefetin ekmeğine yağ sürmeseydik, dedi. Görevde kaldıkları süre içerisinde 3 bin olan AKP' li üye sayısını 8 bin beşyüze çıkarttıklarını, fakire fukaraya 5 bin adet yardım paketi dağıttıklarını belirten Yiğit: Ak Partinin başarısı için zaman zaman sitem ettiğimiz, kalbini kırdığımız arkadaşlarımız olmuştur. Fakat ben ne yaptı isem Ak parti ve Manavgat için yaptım diyerek göreve yeniden talip olduğunu, kendisini seçtikleri takdirde hizmetlerinin artarak devam edeceğini söyledi. Yğit; konuşmasını katılımcılara teşekkür ederek bitirdi.

Cemil Yiğit’ ten sonra kürsüye gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise, uzun uzun yaptıkları hizmetleri anlattıktan sonra, gönül isterdi ki tek liste ile seçime gidilsin. Fakat her kim seçilirse seçilsin, o benim rakibimdi, muhalifimdi davranışı içine girmemeli, hem partilileri, hem diğer seçmenleri kucaklamalı, dedi. Yıllardan beri Manavgat’a gelirim, bir kez bile belediye başkanınızı görmek nasip olmadı diyerek sitem eden Şahin; kendilerini bu salona mahkum eden anlayışı anlayamadıklarını, söyledi. Manavgat’a hizmet istiyorsanız eğer, Manavgat’a yatırım istiyorsanız, Manavgat’ın çehresi değişsin, modern bir kent görünümüne kavuşsun istiyorsanız eğer Ak partili bir belediye başkanı seçmek zorundasınız diyen Bakan Şahin; konuşmasını ŞEYH EDEBALİ’nin; Bir baş ol ki oğul!/ Dimdik durasın/ Çiğnenip ezilmeyesin/ Bir göz ol ki oğul!/ İyiliği göresin/ Peşinden yürüyesin/ Bir dil ol ki oğul!/ Zehire Bal Süresin/ Bir yürek ol ki oğul!/ Her zaman hak diyesin/ Ayak olursan oğul / Karınca ezmeyesin/ Vakit kıymetli oğul/ Sakın boş geçmeyesin, adlı nasihati ile bitirdi. Şahin’in anlattığı kıssadan hisse bir hikaye ise, iki liste ile seçime giden ilçe teşkilatına kızgın olduğunun ipuçlarını veriyor gibiydi.

Mehmet Ali Şahin’ den sonra kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ise: “ Birleşmiş milletler güvenlik konseyine kabul edildik. Bu tarihi bir olaydır. Çocuklarımıza anlatacağımız bir olaydır. Biz şimdiye kadar maçın izleyicisi, seyircisi konumundaydık. Ama artık hangi ülkeye yaptırım uygulanacak, hangi ülkeye ambargo uygulanacak, barış gücümü gönderilecek bunun kararını verecek olan 15 ülkeden bir tanesiyiz. Dış politikada bundan daha itibarlı bir mertebe yoktur. Ana muhalefet liderinin dış politika işlerine bakan zat, ‘Görelim bakalım büyük devletlerin dümen suyuna mı girecekler” demiş. Bu CHP’liler her zaman kendini kayıkta zannettiklerinden her şeyi suyla, dümen suyuyla karşılaştırıyorlar. Bunların anlayamadığı bir şey var. Türkiye artık bunların anladığı türden bir kayıkta değil, transatlantik bir gemidedir ve giremeyeceği okyanus kalmamıştır, dedi. Ak parti olarak insanların ne düşünmesini gerektiğini dikte eden bir parti değiliz diyen Bağış, ana muhalefete gönderme yaparak, biz onlardan memnunuz. “Ne o genel başkanlarını değiştirsinler, ne de yürütme kurulu üyelerini” dedi. Manavgat'a girdiğinde gördüğü manzaraları Manavgat'a yakıştıramadığını belirten ve MHP li Belediye Başkanı Zeynol Şenol’a da veryansın eden Egemen Bağış, Manavgat Belediye başkanı Zeynel Şenol’un yaptıklarını Ankara'dan duyuyoruz biz. 300 kişiyi ev sahibi yapacağız diyerek paralarını alıp da evlerini vermeyen ve bizi bu salonda kongre yapmaya mahkum zihniyetin gitme vakti gelmiştir artık, dedi. Manavgat'a yakışacak bir salonu Ak parti olarak biz yapacağız diyen Bağış; bugün sosyalistinden, muhafazakarına, liberalinden koministine partisinin uluslararası arenada markalaştığını, yaptıkları icraatlara bakarak hepsinin Ak partiyi bünyesine almak için yarıştığını belirtti. Ak partinin bu başarısının altında yatan gizli bir sır vardır. O da yaptığımız her işin altında saklı olan sevgidir, diyen Egemen Bağış; kurultaya katılanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise, Ak parti yalnızca yurtiçinde değil, yurtdışında da önemli başarılara imza atmış ve bugüne kadar hiçbir hükümetin gidip görmeye tenezzül dahi etmediği Makedonya ve Moğolistan’a yol yaparak, okul yaparak, öğretmen göndererek, orada yaşayan Türkmenlere ülkemizin varlığını, gücünü, soluğunu hissettirmiştir, dedi. Yerel yönetimlerin hükümetin başarısının önemli bir ayağı olduğunu belirten Çavuşoğlu; Manavgat alınması gereken önemli kalelerden biridir diyerek, sözlerini bitirdi.

***Kurultayı baştan sona izleyen biri olarak, takıldığım birkaç soru ile yazımı sonlandırmak istiyorum.

-Üç yıldızlısından, beş yıldızlısına, sınırları içinde yüzlerce otel bulunan Manavgat’ ta Kongrenin Delta Düğün Salonunda yapılmış olması propaganda amaçlı bir tercih midir? Yoksa ak parti ilçe teşkilatı ekonomik sıkıntı içinde midir?

-Sonu baştan belli olan bir seçimde, AKP iki listeye birden onay vererek neyi hedeflemiştir.

-Seçimi açık ara “211” oy farkla kazanan ve fısıltı gazetesinde yankı bulan dedikodulara göre Nejat Tığlı gerçekten Zeynel Şenol’a yakın bir isim midir? Ya da ne kadar yakındır.

-İki dönemdir politika da bir hayli pişen ve bakan düzeyinde yapılan açıklamalarla bile Manavgat’a yapılacak yatırımları engellediği söylenen Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol’u bu denli güçlü kılan nedir?

-Yine fısıltı halinde yayılan ve bazı otoritelerin ağzından da anlam bulan iddialara göre, Nejat Tığlı Manavgat Belediye Başkanı Zeynel Şenol’un başarılı bir taktik zaferi midir?

Zaman ilerledikçe bu sorularımıza yenileri eklenerek çoğalmaya, kafalarımızı kurcalamaya devam edecek. Fakat Bakan düzeyinde katılımların yaşandığı AKP ilçe kurultayını da göz önüne alırsak, Manavgat’ta kıyasıya bir savaşın yaşanacağı, Bizans oyunlarının artarak süreceği kesin. Bu öyle bir oyun ki; bizim gibi yarım akıllıların aklının alması çok zor inanın.

Köyleri ile birlikte 200 bin nüfusu olan Manavgat’ ta bile böylesine bir yarış varsa, diğer büyük illerde ne olur, nasıl olur kim bilir dedirtiyor insana.

Kurultaydan bana kalan en keyifli an ise objektifime takılan yukarıdaki resim oldu. Bakın bakalım Antalya il başkanı Yusuf Ziya İrbeç kime dil çıkartıyor? dedirten resim.:)


İşte kurultaydan objektifime takılan diğer kareler.


Hepinize tekrar merhaba...

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..