Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '19

 
Kategori
Seçim
 

AKP Bitiyor mu?

31 mart seçimleri arifesinde 'bu seçimleri de gene Adalet ve Kalkınma Partisi önde bitirirse ve özellikle de İstanbul ve Ankara'yı bir kez daha kazanırsa ülke'de yaşam daha da çekilmez bir hal alır, çoğu yurtdışında yaşamayı yeğler' şeklindeki yazım arşiv'de duruyor..

O satırları yazarken ülkenin cumhuriyet'e bağlı çizgisinden ödün vermeden yoluna devam edeceğini yürekten inanarak sağduyu'nun galip geleceğini içimden geçiriyordum.

23 haziran günü itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi tıpkı geçmişte ANAP döneminin sona erdiği gibi sona erme çanlarının çalındığı tarih olmuştur. Kısacası AKP dönemi tıpkı Özal Demirel Çiller Yılmaz dönemleri gibi geçici dönem olduğu ve bu dönemin de yavaş yavaş sona doğru ivme kaybederek inişe geçtiğini görüyoruz.

Bundan sonra siyasi gelişmelerinin çok hızlı şekilde süreceğini söyleyebiliriz. Akşener'in Kasım ayına dikkat çekmesi hızlı sürecin bir göstergesi gibidir.

Ülke'nin bölünme safsatalarıyla kaybedecek zamanının olmadığını düşünüyorum. Bölünme düzeneği ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçasıdır. Kürt halkının ne Türkiye Cumhuriyeti'nden kopma diye bir derdi var ne de ayrı bir devlet kurulmasından yanadır. Kürt halkı ülke'de yaşamaktan mutludur. Kürt halkı ayrı bir şey, terör örgütü ayrı birşey, bunun altını her zaman çiziyoruz.

Siyasi liderler beka bölünme milliyetçilik kavramlarıyla oy devşirme politikalarını geride bırakmalıdırlar. Aynı şekilde Atatürkçülük üzerinden de siyaset üreterek oy devşirme yoluna gidilmemelidir.

Önümüzde her ne zaman seçim olacaksa seçmen ne bölünme ve ayrıştırma politikalarına onay verecektir ne de Atatürkçülük üzerinden politika üretmeye çalışan politikacılara onay verecektir.

Siyasette sağ ve sol kavramları çoktan tarih olmuştur. Sağ ideolojinin demokrat düşünenleriyle, hak hukuk adalet kavramlarını öne çıkaran sol düşünceye mensup bireylerle düşüncelerde örtüştüklerini görüyoruz. Zaten sol demek vicdan merhamet eşit hak ve emeğe saygı olduğuna göre sağ ideolojiyi savunan bazı kişilerin demokrat düşünceye sahip olmamaları düşünülemez.

Bu iki düşüncenin ortak paydada buluşmaları ülke geleceğine zenginlik katacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Yeni siyaset anlayışı bunun üzerinde kurgulanmalıdır diye düşünüyorum.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..