Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '09

 
Kategori
Siyaset
 

AKP bitti gidiyor

AKP bitti gidiyor
 

Amblem böyle olsun


Sonunda AKP de bitti. Gerçi biterken Türkiye'yi de bitirdi ya, neyse. "Zararın neresinden dönülse kârdır" demiş atalarımız.

İki dönem üst üste iktidara gelen AKP uyguladığı "Zulüm ekonomisiyle" bitti, gitti. Şimdi, AKP'nin karşısına çıkacak yeni bir parti, yeni bir oluşum gerek. Bu Abdüllatif Şener de olabilir Mustafa Sarıgül de olabilir. Ama, şimdi AKP'yi siyaset sahnesinden silmenin tam zamanı. Hem de demokratik yollardan ve seçimle. Yani halk oyu ile.

AKP her alanda çöktü. Bakın, şimdi İDO'yu özelleştireceğiz diyorlar. Daha düne kadar Denizcilik İşletmesinde olan şehir hatları vapur ağını İDO'ya alan bu hükümet, şimdi bütün İDO'yu özelleştireceğiz diyor. Bu aşamada, sizin aklınıza da benim aklıma gelen soru gelmiyor mu?

Kimin için İstanbul Denizcilik İşletmesi'nin elinde bulunan şehir hatları işletmesine el koydunuz? Demek ki amaç bu işletmeyi İDO'ya devretmek değilmiş, İDO'nun ağını genişleterek belki de yabancı bir şirkete devretmekmiş. Oynanan oyunun gerçeği buymuş.

Ya zamlara ne demeli?

Bu zamlar belli ki IMF ile anlaşma yapıldığının göstergesi. Bakın oynanan oyuna: Yılın ikinci altıncı ayında çalışan, memura, emekliye, asgari ücretliye yapılan zamlar belirlendi. "Enflasyon düştü" diye % 1 ila % 4.5 arasında zamlar yapıldı. Ama en büyük zam yine milletvekillerine yapıldı. Oran aynıydı. Yani % 4.5'tu. Fakat 1000 lira maaş alan bir kişiye verilen % 4.5 ile 9500 lira maaş alan miletvekiline verilen % 4.5 aynı mı?

Ya işçi emeklisine verilen sadaka ne? % 1.8. Yaklaşık 11 lira, yanlış anlamayın yazı ile de yazayım on bir Türk lirası.

Şimdi, yılın ikinci yarısında tüm kamuya bu oranda zam yapıldı mı? Yapıldı. Daha aradan on gün geçmeden akaryakıt ürünlerine olağanüstü zam geldi. Akaryakıt ürünlerine zam demek, iğneden ipleğe herşeye zam demek. Şimdi tam ramazan üzeri siz yağacak zamlara bir bakın, sonra da maaşlarınıza yapılan zamlara bir bakın.

Resmen alay ediliyor, horlanıyor, insan yerine konmuyoruz.

Suya zam, akaryakıta zam, şekere zam... Bekleyin daha neler olacak neler!

Her fırsatta "Türkiye çağ atladı", "Türkiye uçuşa geçti" diyenlerin ekonomisi işte ortada. Türk halkı açlık sınırının çok çok altında sürünüyor.

AKP, vahşi kapitalizmin en acımasız kurallarını Türk halkına reva görüyor.

Bu AKP'nin bittiği andır.

Bütün bunlar Türk halkının AKP'ye tokat gibi cevap verme anının geldiği günleri gösteriyor.

Hiç bir Türk vatandaşı bu zulüm, eziyet, işkence, yoksulluk, sefalet ekonomisinin altında kalmaz. Bir avuç yandaşın servetine servet kattığı AKP yönetiminde Türkiye yolun sonuna gelmiş bulunmaktadır.

Bir tarihe daha tanıklık ediyorsunuz. Bu tanıklık bir partinin daha partiler çöp kutusuna gidişidir.

AKP'nin zulüm ekonomisi bitiyor. Türkiye'yi bitiren AKP gidiyor. Bunu bir kenara not edin.

İşte demokratik yöntemlerle iktidara gelenler, demokratik yöntemlerle gidiyor.

Ezilen, horlanan, açlık sınırı altında yaşayan Türk halkı, gözün aydın!
 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..