Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

AKP bu fırsatı hiç kaçırmaz.

Yeni anayasa yapılması düşünülürken sayısal üstünlük sadece oylamalarda kullanılacak ama, AKP seçimlerde olduğu gibi iyi bir taktik daha izleyebilirse kafasındaki anayasayı zorlanmadan meclisten rahatlıkla geçirebilir. 

Yapması gereken DTP ile mevcut muhalefeti karşı karşıya getirmek suretiyle her ik tarafı eşit mesafede bazen yanına, bazen karşısına alarak düşünce hakimiyetini her iki tarafa da hisettirmek olacak. 

Çatışmacı bir politika yerine "herkesin kapısını çalacağım" demek ince bir siyaset taktiği. 330 u aşamamanın sıkıntısını bu yolla telafi ederek 367 sayısal üstünlüğü varmış konumuna kendisini getiecek. Seçim sonuçları, her şeye rağmen, belirtilen çekincelere birlikte halkın % 50 sinin tercihinin iktidara akmasını sağlamakla birlikte, kalan seçmenin de önemli kısmı çatışma kültürüne hayır diyebilmiştir. 

MHP ve CHP şimdilik fazla hissettirmiyorlar ama için için kaynamaların olduğu muhakkak. Yeni meclis mesaiye başlayana kadar, hükümet güvenoyu alana kadar kaynamalar artarak devam edecek. Belirgin olarak CHP, bu sorunları hızlı bir kurultay yaparak çözebilecek. 

MHP bilinen nedenlerden dolayı barajı aşmış olması başarı gibi kabul edilse de güç kaybettiğini biliyor. CHP nin "kürt meselesi" söylemleri ile yapmış olduğu hatalarla ezilecek kadar önemli bir hata yaparak seçimden çıkmadı ama emanet oyları olduğunu hep hatırlayacak. Kendi safındaki oyları alabilmiş olsaydı % 18 gibi çizgisine gelecekti. AKP meclis dışına itemediği MHP' yi hep bunu hissetirerek karşısına alacak. Çünkü AKP' nin MHP' ye karşı başarısı bu. 

BDP' ye mensup olacak bağımsızlar seçim kazanma duygusallığı içinde ölçüyü fazla kaçırmış olacaklar ki nerde yaşadıklarını unuturcasına kalabık buldukları her yerde kendinden geçmiş durumdalar. Bazı ip uçları kemikleşmiş yapıyı törbüleyecek gibi. Bu olayı şimdilik gözden kaçırıyorlar. 

Böyle bir muhalefet görüntüsü karşısında tek kalan AKP, yeni denilecek anayasayı şekillendirebilecek . 

Sonuç olarak siyasal başarısını devam ettirebilmek istiyorsa muhalefetin verdiği bu sevimsiz imkanı kaçırmaması lazım. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..