Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

AKP Demirel'i kızdırmasın..!

AKP Demirel'i kızdırmasın..!
 

Herkes bilir ki Süleyman Demirel Türkiye’nin yetiştirdiği en zeki insanlardan biridir. Yetiştiği toprağına ve dostlarına bağlıdır. 50 yıl önce tanıştığı arkadaşını unutmaz, telefon açar hatırını sorar. Ömrü ve siyasal hayatı da böyle ilişkiler içinde geçmiştir. Demirel için dostluk , arkadaşlık ve vefa bir çok şeyden önce gelir. 

Demirel ile siyaset sahnesinde aşık atmak için kişide mangal gibi yürek olmalı. Demirel yaşlandıysa, hareket kabiliyetini kaybettiyse henüz ölmedi. Ona laf atmak demek, oy kaybetmek demektir. Demirel hala Türkiye’sağının en saydığı, en saygın isimlerden biridir. Hala çok dostu vardır. “Benim yerime ölür müsün?” Diye sorsa…Ölecek bir çok dostu vardır. Çok sevenleri vardır. Düşmanları yok mudur.. Herkesin düşmanı var… Hasetten , kinden, çekememezlikten… Dünya kadar.. Ama Demirel’in düşmanından çok daha fazla dostu, ona inanan insanlar vardır. Hala seveni çoktur. 

Süleyman Demirel girdiği hemen hemen her seçimi rakiplerine göre bariz bir üstünlükle almıştır. 

1969’da I.Demirel, 1970’de II.Demirel, 1970.’de III.Demirel, 1977’de IV.Demirel, 1978’de V.Demirel , 1980’de VI.Demirel, 1991’de VII.Demirel Hükümetlerini kurarak bu ülkede 7 kez seçilen Başbakan olmuştur. 

Ve nihayet Türkiye Cumhuriyeti’nin 9.Cumhurbaşkanı (1993- 2000) olarak bu ülkeye 7 yıl hizmet etmiştir. 

Süleyman Demirel terbiyeli bir insandır. Siyasi hayatı boyunca rakiplerine küfretmemiştir, Daima meydanlarda dürüst, edepli davranmıştır. Yaptığı hizmetleri ve yapacağı hizmetleri anlatmıştır. Rakiplerinin şahsiyeti ile uğraşmamıştır. 

Daha ne yapsın… 

Kemal Kılıçdaroğlu’nu küçük gören …. Bu arada gözüne Süleyman Demirel’i kestiren R.T.Erdoğan ona arada laf atmaya başladı… 

Başbakan Tayyip Erdoğan, tek parti döneminin 'Milli Şef'i İsmet İnönü'ye atıf yaparak, "CHP yeni Milli Şef'ini buldu." diyor. Bu ismin de eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olduğunu öne sürüyor. Demirel'in CHP'ye 'akıl hocalığı' yaptığını iddia eden AK Parti lideri, Kemal Kılıçdaroğlu'na Afyon’luların bir sözüyle yükleniyor: "Gölgede duranın gölgesi olmaz." ( Erdal Şen, Mustafa Kuşen - 11.05.2011) 

Süleyman Demirel eski koca kurtlardandır. Biraz yaşlandı ama hala ölmedi… 

Ne diyor Erdoğan : “…. Sayın Kılıçdaroğlu sen kendine başka hoca bul. Başka akıl hocası bul. Gölgede kalma, biraz güneşe çık güneşe…” 

Sanki Kılıçdaroğlu’nun başka akıl hocasına ihtiyacı varmış gibi… 

Kılıçdaroğlu sakin bir insan, ağzını bozmuyor… Doğruluktan ayrılmıyor; yapacağı şeyleri anlatıyor… İktidar olurlarsa neler yapacağını. Hayallerle uğraşmıyor. 

Recep Tayyip Erdoğan’ın 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e sataşmalarına Eski CHP Genel Sekreteri Deniz Baykal dayanamadı cevap verdi. 

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ilgili konuşmasına değinerek, “Şimdi ‘ayakta duramama’ ile eleştiri yapmak bir Başbakana yakışır mı Allah aşkına. Allah sana daha uzun ömür verir inşallah, sen hep ayakta durursun” dedi. İstediğin kadar beğen ya da beğenme, yani bir eski cumhurbaşkanına bir nezaketle bir zarafetle bir saygıyla yaklaşmak gerektiği açık değil mi?” 

Süleyman Demirel eski bir kurttur… Ama kaçın kurasıdır bilir misiniz siz..? 

Böylelerine laf atan devlet adamları ve aday adayları çoğalıyor . Bunlardan biri de BDP Bağımsız Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in CHP’ye “Milli Şeflik" yaptığı iddiasıyla ilgili olarak, “Kendine ne hayrı olmuş ki CHP’ye olsun. Demirel’den ne olur?” dedi. Haydaaa… Dur bakalım genç arkadaş… 

Demirel’e soruyorlar, “Bu laf atmalara ne diyorsun, diye soruyorlar…” “Eee.. görüyorsunuz siyaset meydanları hala bensiz olamıyor…” diyor! 

Siz Demirel’ kızdırmamaya bakın. Adam 87 yaşında falan ama , kafası kızdı mı ayağına çizmeleri çeker sahaya iner… Ondan sonra siz düşünün… Hiçbir Siyaset Savaşı’nı da kaybetmemiştir ha..! 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..