Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

AKP dersini aldı mı?

AKP dersini aldı mı?
 

Görsel internetten alınmıştır.


Yedi haziran seçimlerinden bu yana ülkemizin yaşadığı sıkıntılar malumumuz.

Başarısız hükümet kurma çalışmalarına eklenen, can yakıcı terör olayları milleti canından bezdirdi. Sırf bu yüzden olmalı, insanlar oylarını en büyük parti olan AKP’de birleştirerek onu tek başına iktidar yaptı yeniden.

Elbette karşılığında her şeyden önce beklediği “Huzur ortamının sağlanması.”

AKP’nin,  ortaya atılan tüm olumsuzluklara rağmen yeniden birinci parti olarak meclise girmesi akılları karıştırsa da, neticede “Milli İrade” ye saygı şart.

Ancak bu Milli İrade’ye saygı, keşke yedi haziran seçimlerinden sonra da gösterilseydi. O zaman belki bu kadar insanımız canını kaybetmez, ya da sakat kalmaz, ekonomik zararlar da oluşmazdı.

Tek partinin hükümet kurmasının kesin olması nedeniyle ekonomik veriler de birden düzelmeye başladı. Bu iyiye işaret elbette. Ancak bu iyiliğin sürdürülebilmesi için, hükümetin alacağı kararların da çok önemli olduğu açık.

Her şeyden önce ülkede huzurun yeniden tesisi önemli çünkü huzurun olmadığı yerde hayat olmaz.

Huzur sağlanamazsa, Türkiye’nin geleceği karanlık görünüyor.

Peki, huzur sağlanabilir mi?

Bu konuda şüphelerim var açıkça.

İnsanlarımızın birbirine düşmanca bakmaları için gereken ortam çoktan oluşmuş/oluşturulmuş durumda. Bunda AKP’nin katkıları yadsınamaz. Küçük bir kıvılcımla çok canlar yanabilir. Ki bunun kısmi de olsa örneklerini gördük ve yaşadık.

O nedenle, hükümetin atacağı adımlarda çok dikkatli olması gerekiyor.

Özellikle “Kürt Sorunu” Ortadoğu’daki gelişmelere paralel olarak, her geçen gün daha da kırılgan bir hal almaya başladı. Burada atılacak yanlış bir adımın ülkemizi bir iç savaşa sürükleyeceği açıktır.

Bu sorunun çözümü için daha önce yapılan, adeta göz çıkaran uygulamaların tekrar edilmemesi dileğim. Kardeşçe bir arada yaşamanın formülü aranmalı ve bulunmalı.

Ortadoğu coğrafyasına bakınca bunun pek mümkün olmadığı da ortada.

Velhasıl yeni AKP Hükümetini çok zor günler beklemekte ve tabi vatandaş olarak bizleri de.

Umarım dersini almıştır AKP.  Umarım insanları kaynaştırmanın yolunu bulur, ülkeyi bataklığa gömmek istemiyorsa bunu başarmak zorunda. Tabii bunu ne kadar istediği önemli, ya da istiyor mu? Burnumuzun dibinde bir Kürt devletinin sınırları şekillendirilirken, ne kadar başarılı olur onu da bilemem.

 Ve… Kış çetin geçeceğe benziyor. Umarım az zararla bahara ulaşmak nasip olur…

02 Kasım 2015

 

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..