Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '08

 
Kategori
Kitap
 

AKP Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu

AKP Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu
 

www.kitapturk.com


Türkiye'nin sürüklendiği kaotik ortam ve her nedense birbirine benzer sonuçların birbiri ardına sıralanıp gittiği günler...

Ve sorgulamaya yeterince zaman bulamadan aynı oyunun makyajlanmış bir başka versiyonu çıkıyor karşımıza. Fakat biri bir kenara çekilip gelişmeleri değerlendirip, fiyaskoyu acımasızca eleştirdi ve AKP'den kurtuluş yolunun demokrasi olduğunu işaret etti.

Laik kanat kendisine çıkış yolu bulamuyor, debelendikçe batıyor, radikalleşiyordu. Ve yenilgiler arka arkaya sıralanıyor, bir türlü çıkış bulunamıyordu. Zaman zaman söylemler demokratik söylemlerin aksini işaret ediyor ve müthiş bir korku empoze ediliyordu topluma fiyaskoya uğrayanlr tarafından. Fakat bu kadar yenilgiye rağmen kendini eleiştirmeyi başarabiliyor muydular?

AKP Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu çalışması ile tecrübeli gazeteci Osman Ulagay Türkiye'nin son dönem tarihini gözler önüne seriyor. AKP üzerine yapılan her türlü baskının neden bir fiyaskoya dönüştüğünü ve AKP'nin karşısında durmaya çalışanların neden bir türlü başarıya ulaşamadıklarını gerçekçi bir dille eleştiren Ulagay, ülkenin sürüklendiği noktayı bir süre öncesinden görmüş ve 21'inci yüzyılda nasıl bir iktidar kurulması gerektiği hakkında fikirlerini cesurca kamuoyuna aktarmay çalışmış eserinde.

Özellikle kendini Laik olarak tanımlayanların ve Cumhuriyeti korumak ve kollamak adına verdikleri çabanın oluşturduğu sonuçları en ince ayrıntısna kadar sorgularken, Laik kesimin son yıllarda yaptığı hataları ve muhafazakar çizgiye kaymasını radikal bir şekilde eleştiren Ulagay, çözümün demokratik yollarla ve iyi bir örgütlenme sonrası akılcı yöntemlerle çözülebileceğine işaret ediyor. Medya'nın oluşturduğu kaotik ortamdan bir an olsun sıyrılıp süreci iyi gözlemlemek adına okunması gereken önemli bir kitap; AKP Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu.

Kitabın tnıtımından lınmıştır;

“İslami kimliğin siyasallaşma süreci ve bu süreçten çıkan ve arka arkaya iki genel seçim kazanan AKP olgusu... Osman Ulagay, herkesin okuması
gereken çalışmasında bizleri korkularımızla yüzleşmeye, sosyolojik süreçleri kendi karmaşık yapıları içinde anlamaya ve alternatif siyaset üretimi için Türkiye’nin değişim ve dönüşüm sürecini nesnel bir temelde tartışmaya davet ediyor.”

Prof. Dr. Fuat Keyman

“Osman Ulagay, kitabında, Türkiye’nin AKP’yi aşabilmesi için, laikliği savunan kesimlerin demokrasi içinde yeni bir bakış ve söylem geliştirmelerine duyulan ihtiyacı vurguluyor. Türkiye’nin nereye gideceği, aslında bu alternatifin ortaya konup konamadığı sorusunun yanıtıyla yakından ilişkili olacak. AKP Gerçeği ve Laik Darbe Fiyaskosu, geleceğin tarihçilerinin 2007 yılını anlayabilmelerine yardımcı olacak önemli bir referans olarak görülebilir.”

Sedat Ergin

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..