Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '12

 
Kategori
Haber
 

AKP hükümeti, şimdi de 100 ilçede Adliye Teşkilatlarını kapatıyor

HSYK’nın Kararına Göre, Burdur’da Yeşilova,

Çavdır ve Ağlasun Adliyeleri kapatılıyor. Bu Konuda BARO Sessizliğini Koruyor

HSYK’nın ilçe adliyelerini kapatma kararı kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Burdur’da Yeşilova, Çavdır ve Ağlasun kamuoyu adliyelerinin kapatılması kararı karşısında isyan ediyor. Biryandan imzalar toplanıyor; yetkililere faks çekme eylemi, gerekirse başka ve daha ileri eylem biçimleriyle protestoya hazırlanıyor.

MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem’in, Meclis’te Kamu Denetçiliği Kanununun görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, vatandaşların adli hizmetlere ulaşmasının engellenmeye çalışılması, hatta “azgınlık” olarak nitelediği ilçe adliyelerinin kapatılması kararı karşısında ilgili ilçelerde kamuoyları, kanaat önderleri, oda, siyasal parti, sendika ve kitle örgütü başkanlarını ayağa kaldırdı.

İş yoğunluğunun düşük olması, kaynak ve personel israfı ile coğrafi konumları gibi ölçütlerle ülkede yaklaşık 100 ilçenin adliye teşkilatlarının kapatılması kararı alınması, ilimizde de 3 ilçenin bu karar kapsamına alınması Yeşilova, Çavdır ve Ağlasun ilçeleri kamuoyunda ilgisizlik ve sahipsizlik duygusunun yoğunlaşmasına neden olduğu, halkın büyük tepkiyle karşıladığı bildiriliyor. İş çıkarıp çıkarmadıkları, zarar edip etmedikleri gibi salt ekonomik bir mantıkla alınan böyle bir kararı, mülkün temeli sayılan adliye kurumunu kapatmayı devlet ciddiyetiyle bağdaştıramadıklarını belirten ilçe ileri gelenleri ve vatandaşlar, mülkün temeli olan adaletin kurumlarının ilçelerden kaldırılmasının devlete önemli bir katkı sağlayacağına inanmadıklarını dile getirdiler.

Ağır iş yükü altında ezilen, bundan dolayı ağır işleyen bir adalet sistemi yaratan merkezlere ilçelerin yükü de binince adaletin iyice aksayacağının açık olduğu düşüncelerinin de kamuoylarında yaygın olarak dillendirildiği gelen haberler arasında.

Burdur’da 3 İlçede Adliyeler Kapandı

Bu kapsamda KıvılcımHaber camına konuşan CHP Yeşilova İlçe Başkanı Okan Kurd, faks eylemi gibi küçük ve basit eylemlerden başlayarak itirazın kapsamını büyüteceklerinin, daha sert muhalefet yöntemlerine başvuracaklarının altını çizdiği konuşmasında, “14 Haziran 2012 tarihli HSYK kararıyla ülkede 200 kadar adliyenin kapatılması kararı çıktı. Bunlardan biri de Yeşilova Adliyesi olduğunu öğrendik.” Dedi. Burdur’da Yeşilova, Ağlasun ve Çavdır adliyelerinin kapanmasının sözkonusu olduğunu belirten Okan Kurd, “ancak Yeşilova’nın, Ağlasun ve Çavdır’dan farklı olarak 36 köy ve 2 beldeden oluştuğu ve yaklaşık 23 bin nüfusun ikamet ettiği düşünülürse bu konuda ne kadar mağdur olduğu açıktır.” Diye konuştu. Konuşmasının devamında, “o yüzden bizler de Yeşilova’nın yönetici kadroları olarak gerek belediyemizle gerekse diğer siyasal parti başkanlarımızla ve sivil toplum örgütleri olarak özellikle bu 23 bin nüfusun ve geniş bir coğrafyaya yayılan yapısıyla Yeşilova’nın ulaşım güçlükleri, insanlarımızın gelir durumları dikkate alınırsa maddi olarak düşecekleri durumu gözönüne alarak ilk başta milletvekillerimizin tamamının, Meclis’teki Adalet Komisyonu üyelerinin faks ve telefon numaralarını alarak bu konuda bir faks eylemi yapılmak üzere imza toplamaktayız. Faks eylemi yapılması düşünülmektedir. Daha sonra değişik yolları mutlaka deneyeceğiz. Halkımızı da bu konuda bilgilendireceğiz. Yeşilova gerçekten geçen ay Askerlik Şubesinin kapanması, bugün de adliyenin kapanmasıyla geriye doğru bir gidiş yaşamaktadır. Bu gidişle devlet kurumu kalmayacak. İlçemizin bu geri gidişine dur demek için elimizden geleni yapıyoruz.” Dedi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..