Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

AKP hükümeti, törenleri de böldü--yaratılmaya çalışılan bu düzeni başlarına yıkacağız!

AKP hükümeti, törenleri de böldü--yaratılmaya çalışılan bu düzeni başlarına yıkacağız!
 

BURDUR HALKI 19 MAYIS'IN YASAKLANMASINI KALDIRDI


AKP İktidarı, Her Şeyde Olduğu Gibi, 19 Mayıs Törenlerini De Yaptığı Hukuksuz Uygulamalarla Böldü. Bundan Böyle Gösterişsiz Resmi Kutlamaların Yanısıra Halkın Çelenk Törenleri De Hayatımıza Girdi

Sabah saat 10,00’a gelmeden gerçekleştirilen 19 Mayıs Çelenk Sunma Töreninden sonra saat 13,00’de bir başka çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çeşitli kitle örgütlerinin destek verdiği bu törende anıta çelengi CHP İl Başkanı Süleyman Erman koydu.

AKP Hükümeti, 19 Mayıs törenlerini içeriğini boşaltarak stadyumlardan sürmesi ve okullara hapsetmesinden sonra Çelenk Koyma Töreni Yönetmeliğini değiştirerek çelenk koymayı sadece valiliklerin çelengiyle sınırlaması ülke çapında tepkiye neden oldu. Çeşitli parti, sendika ve kitle örgütlerinin tepki olarak ayrı çelenk sunma törenleri düzenlemelerine yetkililerden izin çıkmadı. Birkaç il hariç tüm ülkede 19 Mayıs çelenk sunma törenlerinde sadece Valilik çelenk koydu. Isparta’da izin verilmeyen çelenk sunmayı Antalya’da 70’i aşkın parti ve kitle örgütü polis barikatını yararak anıta çelenk koymayı başardı. Burdur’da ise saat 13,00’de başta CHP olmak üzere ADD, CKD, Emekli Sen ve kalabalık bir vatandaş grubunun katıldığı alternatif bir çelenk sunma töreni düzenlendi.

ERMAN; AKP İKTİDARINA VE VALİ TAPSIZ’A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ümran Minas Ayan’ın bir şiirle başlattığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İl Başkanı Süleyman Erman, bayramların kutlanmasını yasaklayan AKP Hükümeti’ni, sabahki törenin zamanından önce başlatılması nedeniyle Burdur Valiliğini sert bir şekilde eleştirdiği bir konuşma yaptı.

Ümran Minas Ayan 19 Mayıs şiirini okudu.

Yıl 1919

Mayıs’ın on dokuzu.

Uyanın ey insanlar…

Uyumak ölüme eş.

Diriltir ruhunuzu,

Ufukta bir gemi.

Bu gemi umut yüklü, insan yüklü, hız yüklü!

İçinde bu vatanın derdiyle yanan yürek,

Kurulacak yarını düşünen baş geliyor.

Bir baş ki, gökler bir küme yıldız yüklü.

Bu gemi onun için böyle yavaş geliyor.

Yıl 1919

Mayıs’ın on dokuzu.

Ufukta duran gemi gitgide yaklaşıyor.

Sanki harlı bir ateş

Yakıyor ruhumuzu.

Beklemek üzüntüsü her gönülde taşıyor.

Üzülmemek elde mi?

Hız yüklü, iman yüklü, umut yüklü bu gemi.

O umut yayıldıkça ruhları sıcak sıcak,

O hız, doldukça bütün damarlara kan gibi,

Gizli inleyen her yürek canlanacak.

Ateşler püskürecek uyuyan volkan gibi.

Koş, atıl gemi, sana engel olmasın deniz.

Ak saçlı dalgaları birer birer kes de gel

Kuşlar gibi uç da gel, rüzgâr gibi es de gel

YASAKLANAN 19 MAYIS, MUSTAFA KEMAL’İN EVLATLARINCA KUTLANIYOR

CHP İl Başkanı Süleyman Erman, Padişahın ülkenin işgaline izin verdiği, ülkeyi gözden çıkardığı koşullarda büyük Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve bağımsızlık için tarihi yolculuğunun başladığı Samsun’a çıkışının 93. yıldönümünde olduğumuzu vurgulayarak başladığı konuşmasında, “bugün her türlü engellemeye, göstermelik etkinliklere rağmen 19 Mayıs 1919’da başlayan tam bağımsızlık Yürüyüşü”nün, “Mustafa Kemal’in evlatları tarafından azimli ve kararlı bir şekilde devam ettirildiği”ni belirtti.

YASAKLAMALAR BOŞA ÇIKARTILACAK

“Kurtuluşumuzu ve bağımsızlığımızı müjdeleyen bu tarihi günden 93 yıl sonra AKP Hükümeti tarafından kutlama içeriğinin içi boşaltılarak, ruhunu kaybettirme gayreti”nin boşa çıkartılacağının altını çizen Erman, “Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ve kazanımlarının kindar, dindar demeden ırk, dil, renk, mezhep ayrımı yapmadan emanet edildiği Türk gençliği”nin “Atasının mirasına tüm şuuruyla bağlı” olduğunu ifade etti.

Erman şu görüşleri ileri sürdü:

MÜLKİ ERK, 19 MAYIS RUHUNU HAYVANCILIK FUARIYLA ÇAKIŞTIRIP SABOTE EDİYORLAR; TELEVİZYON PROGRAMINA KATILMA BAHANESİYLE TÖRENE KATILMIYOR.

“Türk gencinin Atasının emaneti olan bu bayramda gösterilerini yapmasına engel olanlar, milli bağımsızlık ruhunu yok etme çabasında olanlara çanak tutanlar bugün saat 10,00’da yapılacağı duyurulan resmi program yerine 19 Mayıs ruhunu Hayvancılık Fuarıyla çakıştırıp sabote ederek aynı saatte televizyon programı koyarak törenlere katılmayan idari erki şiddetle kınıyoruz”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temeli olan 19 Mayıs ruhunu anlamayanlar bugün bulundukları makamları ve imkânlarını 19 Mayıs ruhuna karşı kullananlar bir gün gelecek yaratmış oldukları bu tahribatların hesabını milletin çocuklarına, torunlarına bile veremeyecekler. Kendilerini vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum”

ATATÜRK GENÇLİĞİ GÖREV BAŞINA! ATAMIZIN 88 YIL ÖNCE NASİHAT ETTİĞİ DÖNEMİN İÇİNDEYİZ

Erman konuşmasının devamında Gençliğe Hitabe’yi okudu ve “iktidar sahipleri”nin “gaflet ve delalet içinde” olduğunun altını çizerek Atatürk Gençliğine, “görev başına!” diye çağrıda bulundu ve “bugün gelinen noktada Atamızın bizlere 88 yıl önce nasihat ettiği bir dönemin içinde” olduğumuz uyarısında bulundu.

YARATILMAYA ÇALIŞILAN BU DÜZENİ BAŞLARINA YIKACAĞIZ!

Erman sözlerine, “gaflet ve delalet içinde olanlar”la mücadele etmenin, “Cumhuriyetimizi yok etme gayreti içinde olanlar”la mücadele etmenin “boynumuzun borcu olduğu”nu ifade ederek, “korkmayacağız, yılmayacağız, yaratılmaya çalışılan bu düzeni hepsinin başına yıkacağız” diye meydan okudu. 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..