Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

30 Temmuz '08

 
Kategori
Siyaset
 

AKP ipten döndü

Günlerdir kamuoyunun merakla beklediği “AKP’nin Kapatma davası ile ilgili kararı” bugün sonuçlandı.

Üç gündür geceli gündüzlü çalışan Yüksek Mahkeme üyeleri nihayet kararını verdi ve bu karar bugün saat 18.00 de Başkan Haşim Kılıç tarafından açıklandı.

Açıklanan karara göre altı üye”AKP’nın laikliği ortadan kaldırmaya yönelik eylem ve davranışların merkezi olduğuna”, dört üye ise odak olduğuna ancak bu eylemlerin parti kapatacak derecede ve boyutta olmadığına, hazine yardımının kesilmesine karar vermiştir. Bir üye ki bu üye Başkan Haşim Kılıç’tır, AKP’nin kapatılmaması yönünde karar vermiştir.

Sonuç olarak Anayasa Mahkememizin vereceği kararda yedi üyenin “kapatılması yönünde” karar vermesi gerektiğinden, bu sayıya ulaşılamadığıiçinde AKP’ye hazine yardımının kesilmesi yönünde bir karar verilmiştir.

6/5 sayıyla alınan "AKP’nin kapatılmaması kararı" iyi okunmalıdır. Alınan kararda altı üye kapatılmasına, dört üye ise AKP’nin laikliği ortadan kaldırmaya yönelik hareketlerin ve odakların bulunduğuna, ancak bu odaklaşmanın partiyi kapatma yerine hazineden yardımın kesilmesine karar vermiştir.

Yani işin özeti:

AKP laikliği ortadan kaldırmak için bir odak haline gelmiştir. Ancak bu faaliyetleri şimdilik partiyi kapatmayı gerektirmez, hazine yardımını keselim denmiştir.

Anayasa Mahkemesince alınan bu karara kanımca herkesim saygı göstermeli ve içine sindirmelidir.

Bu karardan üzüntü duyanda, sevinç duyanda olacaktır. Ancak herkes bu kararı Türkiye’nin selameti, Türkiye’nin geleceği için içine sindirmelidir.

Anayasa mahkemesi başkanı Haşim Kılıç’ında belirttiği gibi, verilen bu karar AKP’ye ciddi bir ihtardır, bu kararı AKP çok iyi okumalıdır.

AKP ve bu partiye gönül verenlerin Atatürk ilkeleriyle, laiklikle, devletin kurumlarıyla oynamayı bırakmalı, takiyyeden vaz geçmeli, demokratik, laik ve hukukun üstünlüğüne dayalı Atatürk’ün kurduğu bu ülkeyi daha ileriye, daha aydınlık geleceklere taşımalıdır.

Anayasa Mahkemesinin bu kararıyla artık Türkiye’de gündemi açlık ve yoksullukla boğuşan, evine bir lokma ekmek götürmek için didinen işçi, memur, emekli, esnaf ve milyonları bulan işsizler ordusu oluşturmalıdır.

Hükümet bundan sonra daha dikkatli, daha emin adımlarla yoluna devam etmeli, ülkenin ekonomik sorunlarını bir an önce masaya yatırmalıdır.

Alınan kararın ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileklerimle.

Sonsuzluk(Osman Özeker)

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..