Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

AKP kadın Kolları Dekoltenin sınırlarını belirledi!

AKP kadın Kolları Dekoltenin sınırlarını belirledi!
 

Özgürlüklerin alabildiğine arttırılmasıyla(!) birlikte, dekoltenin de sınırı belirlendi!

Kapalı giyime sınırsız özgürlük getiren “İleri demokrasi” uygulamasında, dekolteye belli bir sınırın gelmesi gayet normal değil mi?

Bildiğiniz gibi, ATV sunucu Gözde Kansu'yu Hüseyin Çelik'in açıklamaları sonrası işten çıkartmıştı. Böyle bir eylem sonrası, dekoltenin sınırı tartışılmaya başlanınca, hemen iktidar partisi kolları sıvayıp, dekolteye bir sınır getirmiş.

İşte AKP Kadın Kolları Başkanının dekolte kriterleri: 

Buna göre kıyafet toplumda rahatsızlık yaratmayacak, topluma saygısızlık olmaması için özen gösterilecek...

AKP Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bir sunucunun kıyafetine tepki göstermesine hak verdi.

Yani, türban eşitlik, dekolte saygısızlık...

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Meclis’te bir grup gazeteciye “Kamuda Türban” yasağını kaldıran yönetmeliği değerlendiren Güldal Akşit, “Kamuda bugüne kadar dayanağı olmayan antidemokratik bir uygulama olan yasak kalktı. Her vatandaşın şartlarına uygun, eşit fırsatta kamuda istihdam hakkı sağlandı. Bu demokrasinin tecellisidir” dedi.

Hüseyin Çelik’in açıklamalarıyla başlayan dekolte tartışmasını da değerlendiren Akşit, kıyafet seçiminin önemli olduğunu, bunun bir anlamda topluma da saygı olduğunu söyledi.

Güldal Akşit, “Kılık kıyafet ve bazı davranışlar, topluma saygıyı gösterir. Toplumda rahatsızlık yaratan, kamuya saygısızlık, topluma saygısızlık olarak görülecek davranışlar ve kıyafetler olabilir. Toplumun gözü önünde olan kişiler buna özen göstermelidir. Biz herkesin kılık kıyafet serbestisine sahip olduğunu düşünüyoruz, özel hayatına, tercihlerine saygı duyuyoruz” diyor.

Yani sizin anlayacağınız onların rahatsız oldukları giyimler topluma saygısızlık! Senin, benim duyduğum rahatsızlığın bir önemi yok!

Yakında etek boylarının tabana kadar uzaması yönünde bir genelge yayınlarlarsa hiç şaşırmamak lazım!

Şimdilik türbanla yetinilen kamu’da, yakında Çarşaf giyme zorunluluğu getirilirse kimse şaşırmasın! 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..