Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Akp kapatılmalı mı?

Akp kapatılmalı mı?
 

Bu ayın önemli konusu hiç kuşkusuz AKP nin kapatılması konusudur. Şimdi tüm çevreler bu konuyu tartışıyor. AKP karşıtları kapatılmasını savunuyor. AKP çevresi ise bunun hukuk dışı olduğunu savunuyor.

Bence AKP kapatılmalı. ÇÜnkü şu an Türkiye'yi ayakta tutan ve Türkiye de ki insanları bir arada tutan Laiklik sistemini kaldırmak istiyor. İnsanlar hiç düşünmüyor. Laiklikten müslümanlaar ne zarar gördüler ki laikliği kaldırmak istiyor. Türkiyeden laiklik giittiği zaman şu an özgürce yaşadıkları islamı inanıyorlar mı ki daha güzel yaşayacaklar. İran'da ki kadınlara sordunuz mu yaşamlarından memnunlar mı ki. Türk kadını İrandaki hemcinslerine sorsunlar Türkiye de mi yoksa İranda mı yaşamak isterler. % 75 i eminim ki Türkiye'yi seçecektir. Kadınlar erkeklerden daha fazla laikliğe sarılmalıdır. Çünkü şeriatta erkeğe hiç bir şey olmaz. Erkekler isteği gibi yaşamını sürdüyor. Ama kadınlar sokağa çıkamayacak, erkek arkadaşıyla el ele tutuşamayacak, sinemaya gidemeyecek, araba kullanamayacak vb. kadınlar insan olduğunu hissedemeyecek. Kadını sadece erkeğin hizmetçisi ve cinsel ihtiyaçlarını karşılayan bir eşya gibi gören bu zihniyete bir kadının evet demesini aklım almıyor. Bir anne nasıl ister ki kız çocuğunun bir eşya olmasını, 50 yaşındaki bir adamla 15 yaşındaki kızının evlenmesini. Üzerine kuma gelmesini. Ben bir erkek olarak bile bunu düşünemiyorum. Bugün kadınlar istediği gibi mini eteğini de türbanını da giyiyor. Şeriat sisteminde ne eteğe ne de türbana yer var. Kara çarşaf giymek serbest. Bunları bir düşünün.

AKP nin kapatılmasına gelince en doğrusu budur. Hiç bir parti şu kadar oy aldım beni kapatamazlar diyemez. İster %90 ister %5 oy alsın Cumhuriyete ve onun kazanımlara aykırıı hareket ederse kapatılır. AKP % 46 oy aldı diye vatana ihanet etme hakkı mı kazandı. Laikliği kaldırma hakkı mı kazandı. Diyorlar ki bu millet iradesine karşı yapılan bir kapatma davası. Acaba siz oy isterken ben laikliği kaldırcam mı dedi. Eğer insalar bunun iiçin oy veriyse tamam ama insalar size bunun için oy vermedi ki. İnsanlar size ekonomiyi düzeltin diye oy verdi. Daha iyi yaşam şartları hazırlayın diye oy verdi. Laiklik çok hassas bir konu. Devlet eğer din esaslarına göre yönetilirse o inanca inanmayan insanlar kendini dışlanmış hisseder. Türkiye bir iç savaş çıkarsa ve insalar ölmeye başlarsa bunun önüne kimse geçemez ve Türkiye parçalanır. Bu savaşı çıkartanlar uçağa atlayıp kaçarken ölenler hep fakir halk olacaktır. Anneler unutmasın atacakları her oy çocuklarına sıkacakları bir kurşun olmasın. Lakliğe ve Cumhuriyete sıkıca sarılalım ve güçlü bir Türkiye yaratalım.

 
Toplam blog
: 6
: 474
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

26 yaşındayım ve siyaseti seviyorum. Sürekli siyaseti takip ederim. Tv'de cnbc-e,e2 ve ntv yi seviyo..