Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '12

 
Kategori
Eğitim
 

AKP Kerim Korkut’un kılık kıyafet konusundaki önerisini kanun yaptı

AKP Kerim Korkut’un kılık kıyafet konusundaki önerisini kanun yaptı
 

“Kılık kıyafet devrimi” başlıklı yazımızın tarihi 25 Ocak 2009. Yazımız halen sitede. O yazıda biz kıyafet serbestliğini savunuyorduk.  Yazımızı binlerce kişi okudu. O tarihe göre radikal bir yazıydı. Ama okuyan 5000’e yakın kişi bu yazıyla umutlandılar. Kerim Korkut ülke sorunlarının çözümü konusunda radikal çıkışlarıyla halkın sesi olmuştu.

Biz aslında kıyafette tam bir devrim istiyorduk. Ayrımsız tüm ülke insanları giyim konusunda özgür bırakılacaklardı. Ayrıca toplumun kılık kıyafet konusunda asıl ihtiyacı yetişkinler gurubunda olmasına rağmen ilkokulda başlandı. Başbakanın söylediği “Dindar nesil yetiştireceğiz” gizli amacı akla gelmiyor değil. O yaştaki çocuklar için kıyafeti serbest etseniz bile kararı yine de anne baba verecek. Yani art niyetli kimseler çocuklarını yönlendirme yaparak “Oğlum Osmanlar” yetiştirebilirler.

Özgürlük aslında önce yetişkin insanlara gelmeliydi. Formalar, kravat, takım elbisesi kaldırılmalı kişiler diledikleri şekilde giyinmeliydiler. Biliyor musunuz geçmiş ilkel yönetimlerin saçma kıyafet sınırlamalarına karşı zaten halkta ciddi tepki vardı. Uyanık Ak Parti bunu değerlendirip oya çevirdi. Şu anki haliyle Ak Parti halkın gözünde ilerici, diğerleri ise gerici parti durumunda. Bu yarım devrim. Çocuklara uygulandığı için fazla önemi de yok. Çünkü çocukları anne babaları giydiriyor.  El kadar kız çocuğuna mini etek giydirecek değiller ya. Ama hacı rahat rahat dini yönlendirme yapabilir.

Ak Parti bu uygulamanın düşüncesini bizden aldı. 10 senedir bu konuda tek laf etmemişken noldu da birden bire bu çıkışı yaptılar. Baktılar Korkut kıyafet devrimini savunuyor; halk da dört yıldır kıyafet konusundaki bu ilk radikal yazıyı çılgın gibi okuyor. AKP kurmayları zemin araştırması yaptılar ve Kerim Korkut’un yazısından yola çıkarak kıyafet serbestîsini getirdiler.

Ama ilginç tabi, kıyafet 6 yaşındaki çocuğa serbest, 20 yaşındaki memura yasak. Memurların takım elbise giyip kravat takma mecburiyetleri ile diğer okullardaki ve asker-polis forma mecburiyeti durduğu sürece bizler çocukların dini amaçla yinelendirilmesi nedeniyle bu uygulamanın getirildiğini maalesef hep düşüneceğiz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..