Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

AKP medyayı satın alarak reklâmını yaptırıyor; bunları izlemeyerek bu siyaset utancına izin vermeyin

AKP medyayı satın alarak reklâmını yaptırıyor; bunları izlemeyerek bu siyaset utancına izin vermeyin
 

Napayım objektif olamıyorum. Hadi buyurun siz es geçin bu konuyu. Bana ne CHP’den, laikten bilmem neden. Şu halleriyle bin tane oyum olsa birini vermem. AKP’yi eleştirdiğimiz zaman CHP’yi ya da başkasını beğeniyoruz demek değil. Hepsinin de köküne kibrit suyu! Ama kardeşim AKP öyle şeyler yapıyor ki kayıtsız kalmak mümkün değil.

AKP’yi tutan insanlar kör. Ama onlar ama ellerine baston vereceksin. Sen iktidar gücünü kullan, devletin televizyonu başta olmak üzere ülkenin TV ve gazetelerinin büyük bir kısmını kendine bağla. Her kanalda düğmeyi çeviriyorum, Tayip karşımda. Gazeteler, dergiler her şey bütün medya AKP’den bahsediyor. Ben bu medyaya ülkenin yarısının AKP’li olmadığını hatırlatmak isterim. Bu nevine münhasır hizmet aşkı neyin karşılığı? Bir şey mi vaat edildi size? Yoksa başbakanın hışmından mı korkuyorsunuz? Ben geri kalan %50’nin yerinde olsam sizi öyle bir cezalandırırım ki feleğiniz şaşar. Kapalılar zaten TV seyretmiyor ki. Gazete de okumuyorlar. Aydın tabaka muhalefette. AKP karşıtı %50 sizi izlemesin ya da okumasın TV’lerinizi kapatmak, gazetelerinizin kapısına kilit vurmak zorunda kalırsınız.

Ve ben AKP’ye karşı olan %50’nin AKP’nin kanallarını izlememesini ve AKP’yi tutan gazeteleri okumamasını özellikle istiyorum. Hatta bu konuda kampanyalar başlatılmalı. Çünkü medya siyasetin uşağı olamaz. Demokrasilerde medya objektif ve tarafsız olmak zorundadır. Medyamız demokratik olmayacak da Ali dayının öküzleri mi demokratik olacak!

AKP kanalı ne demek ya! Demokrasilerde böyle şey olur mu? AKP’ye oy vermeyen %50 sesini nasıl duyuracak? Sen bütün Türkiye’nin medyası değil misin? Ekranını açıp bütün ülkenin seyretmesini istiyorsun ama. Gazeten dergin her kapıya gidiyor. Bu TV ve gazetelerin hangileri olduğunu herkes biliyor. Demokrasiye hizmet etmeyen, ülkeyi bir bütün olarak kucaklamayan, bir partinin yayın organı durumundaki TV ve gazeteleri seyretmeyeceksiniz, okumayacaksınız. İlla da AKP’ye karşı olmanız gerekmez. Demokrasiyi savunuyorsanız bunu yapacaksınız.

Onlarca kanalda (neredeyse ülkedeki bütün kanallarda) tartışma programlarında, yorumlarda sadece AKP yanlısı kişilerin konuşmaları sizi rahatsız etmiyor mu? Biri söylüyor, öteki haklısın diyor; karşı fikir yok, itiraz yok. AKP Amerika ile Suriye’yi vurmaya gidiyor. İhtimal ki yine onlarca çocuk ölecek. Ancak medya AKP’nin elinde olduğu için bu gerçekler halka başka türlü anlatılıyor. Hatta Tayip bu nedenle kahraman oluyor. Medya halkı direk etkiliyor ve yönlendiriyor. Medyayı bana verin şeytanı peygamber olarak halka kabul ettireyim!

AKP iktidar gücü ve belki başka şeylerle medyayı kendine çevirmişse ve AKP’nin düşüncelerine ülkenin şimdilik en az yarısı karşıysa, artı çıplak gözle bakılınca gidilen yol size karanlık geliyorsa ülke tehlikede demektir. Halk desteği %50 değil,%90 dahi olsa astığı astık kestiği kestik bir hükümet olamaz. Ve medya böyle karanlık bir tablonun içinde yer alamaz.

Halkın hedefi AKP’den kurtulup diğer partileri iktidar etmek değil bu partilerin dördünden de kurtulmak olmalı. Halkın istemeyerek ama mecbur kaldığı için oy verdiği parti olur mu? Halk ülkede demokrasiyi yeniden yaratıp kendi iktidarını kurmalı. AKP kendi açıklıyor; benim amacım İslam devleti diyor (İmanlı nesil yetiştireceğiz) CHP Ergenekon’a sahip çıkıyor. Biri PKK’ya destek veriyor. Bir diğerinin ne yaptığı belli değil. Bunlar halkın umudu olamaz.

Halkımız ilk olarak demokrasiden sapıp korku ya da menfaat saiki ile iktidar partisinin destekçisi durumundaki TV ve gazeteleri izlemeyerek ve okumayarak cezalandırıp hizaya getirmeli. Siz okumayın, siz izlemeyin bir ayda hepsi kapısına kilidi vuracak! Hem AKP’ye karşıyım diyorsun hem de onu tutan gazeteyi okuyorsun. AKP’nin gücü medya desteğinden geliyor. Ama bu desteği kesmek halkın elinde. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..