Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

AKP ne yaptı, ne yapmadı....

Evet AKP. Yani İktidarı elinde tutan siyasi partimiz. Adalet ve Kalkınma Partisi. Kullanılan kelimeler mana itibariyle, kulağa o kadar hoş geliyor ki. Parti isminde, hem adalet var, hem de kalkınma. Bu Ülke insanının, yıllarca özlemini çektiği ve kendilerinden önceki siyasi partileri al aşağı ederek onları İktidar yapmalarındaki belki de en önemli nedendi. Halkımız Onları bir kurtarıcı gibi görmüştü. Kimisi yıllarca oy verdiği siyasi partilerin kayırmacılıklarından ve söylediklerini yerine getirmemelerinden, ekonominin kötü gidişinden sıkıntılıydı, kimileri ise, AKP'nin gerçekten 3 Y'li ve "Halka hizmet, hakka hizmettir" sloganlarından etkilenmiş ve Onları büyük bir oy farkı ile İktidar yapmıştı.

Ben de dahil olmak üzere sanırım bir çok kişi, AKP'nin kadrosunun yeterli olamayacağını düşünmüştük.Çünkü o güne kadar adını duymadığımız kişiler Ülke yönetmindeydi.Ancak şunu da itiraf etmekiyim ki, geçen süreçte Ülkede bir istikrar söz konusuydu.Her şey dört dörtlükmüydü.Elbette hayır.Ama, yine de önceki siyasi İktidarlara göre, elle tutulur gözle görülür bir çalışma sergiliyorlar ve bunun sonucunda da bariz bir sükunet ortamı söz konusuydu Ülkemizde.

Türkiye'mizi İdare etmek elbet kolay bir iş değildi.İçeriden, dışarıdan, fikren, silahlı,silahsız, siyasi, ekonomik o kadar çok sorunu vardı ki Ülkemizin.Tüm bunların üstesinden gelebilmek, ortalığı sakinleştirebilmek elbette kolay bir iş değildi.Ama AKP, büyük bir çoğunlukla İktidar olmanın vermiş olduğu avantajı yoğun bir çalışma temposuyla da birleştirerek, genelde bu güne kadar iyi bir performans sergileyebildi.Yeterlimiydi.Bence, önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi hayır.

TBMM'de büyük bir çoğunluğu elinde tutan AKP'den beklentilerimizin başında, kendisine doğru gelen bir çok konuda destek veren CHP ile birlikte halkın yaşam standartlarının yükseltilmesi, halkın gelir düzeyi arasındaki farkın giderilmesi, yolsuzlukların önüne geçilmesi açısından dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde, daha etkin bir çalışma yapması gelmektedir.

Ama AKP, ne ücret yelpazesi arasındaki farkı kapatma cihetinde bir adım atmış, ne de Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili bir gayretin içerisine girmiştir.

Şu ücret tutarsızlıklarına bakın.Aynı Ülkede yaşayan insanların kimisi iş bulamazken kimisi asgari ücrete razı, kimisi 600 ytl emeki maaşı ile dört duvar arasında yaşamaya mahkum edilmişken, kimisi 6.000-7.000 ytl emekli maaşını çıtır çıtır orada burada yemekte, kimi çalışan 750 ytl ile ailesini nasıl geçindireceğini düşünürken kimileri 3-5.000 ytl maaş almakta....

Şimdi, bu insanlara enflasyon farkı olarak da, %2.38 lik farkı ödemeyi açıklıyorlar.

Sn.M.Ali Şahin bey, bence 350 milyon ytl bütçeye yük getirecek olan bu parayı, işsizlere iş imkanı sağlayabilecek bir alanda kullanırlarsa çok daha iyi olacaktır.Nedenine gelince, %2.38 lik zam ne asgari ücretliye bir katkı sağlar, ne de 600 ytl maaş alan emekliye.Bu zam herkese aynen yansırsa da, yüksek maaş alanlara yarayacaktır.

Onun için diyorum ki, bu parayı verecekseniz oran olarak ya düşük gelirlilere fazla, yüksek gelirlilere az verin, ya da pu parayla işsizlere iş imkanı sağlayacak yatırım yapın.

Haaa bu meyanda Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da biraz gayret gösterin lütfen.Eğer ki yaptıklarınızın doğruluğundan eminseniz, eğer ki dokunulmazlıkların kaldırılması sonucunda adaletten yana bir çekiceniz yok ise.....

Saygılar.....

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..