Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

AKP neden yeni anayasayı seçimden sonraya bırakmak istiyor…

AKP neden yeni anayasayı seçimden sonraya bırakmak istiyor…
 

anayasa aranıyor...


AKP hükümeti yeni anayasayı hazırlamayı 2011 seçimlerinden sonraya bırakmakta ısrarlı, bunun nedeni ne olabilir diye iyi düşünmek gerekir.

Referandum ve anayasa paketini adeta oldubittiye getiren bu iktidar o zaman muhalefet katılımda bulunmadı diye yakınıyordu. Bu gün gelinen noktada ise muhalefet partileri hazırız gelin komisyon oluşturulsun bir an evvel anayasa hazırlığı çalışmalarına başlansın derken AKP hükümeti ısrarla yeni anayasa çalışmalarını seçimden sonraya bırakmakta direniyor.

İnsan düşünmeden edemiyor bunun nedeni ne olabilir diye;

1. Nedeni öncelikle bunu seçimde koz olarak kullanacak ve muhtemelen bize görev verin ki yarım kalan işleri tamamlayalım daha demokratik bir ülke ve anayasa yapalım diyecek.

2. Nedeni ise seçim sonuçlarını bekleyecek ve sonuçlara göre yine hareket edecek. Yani seçimden zaferle çıkması durumunda kendi anayasasını oluşturacak.

3. Nedeni ise beklediği kesimlerden gelecek olan hazırlıkları ve istenilen anayasa paketi örneklerinin hazırlanmasını beklemekte.

4. Nedeni ise şimdi hazırlanacak anayasa paketine yaptığı anlaşmalar ile koyma sözü verdiği maddeleri koyma durumunda oy kaybedeceğini düşünmesi yâda koymama durumunda ise bu anlaşmaların seçim propagandaları döneminde açığa çıkacak olması ile düşeceği durumdur.

Bunlar sayılabilecek başlıca nedenlerdir birde aklımıza dahi getirmek istemediğimiz nedenler vardır. Ülkeyi başkanlık sistemi adı altında özerk bölgelere bölmeyi planlaması gibi, yâda değiştirilemez denen maddeleri değiştirmesi gibi, yada beklenmedik şekilde ülke idaresinde değişimler uygulaması için gereken çalışmaların tamamlanması gibi…

Şimdi bunlar bazı kesimlere mantıksız söylemler olarak gelebilir ama günümüzde oluşan olaylar o yoldadır. Bakın hükümet BDP ile görüşmeye kalktı ve bu gizli bir görüşmeydi o gün mayınlı bir saldırıda 9 yurttaşımız katledildi ve suç askeriyeye atılmak istendi, olayı iyi analiz edersek bunun aslında İmralı’nın işi olduğunu rahatça görebiliriz. Bu olayla İmralı direk olarak hükümete sizin muhatabınız BDP değil benim demiştir. Yapılan görüşme sonrasında ise yine eylemsizlik kararı alındığını açıklayan PKK gurubu. Asker açığı düşünülmeden yapılmaya çalışılan çalışmalarda ordunun gizliden gizliye tasfiye edilmesini sağlamaktır. Ayrıca Ergenekon duruşmaları ise tam bir muamma ile yürütülmekte kim tarafından nasıl oluştuğu belli olmayan ihbarlar ile ordu içinden ve belli bir kesimden insanlar toplanarak hapsedilmektedir. Bu sindirme politikaları tamamen düzenli ve planlı olarak yapılmaktadır. Bu olaylar enstantane gelişen durumlar değildir.

Şimdi bunlara bakınca anayasayı değiştirmekte bu kadar ısrarlı olan AKP’nin elinde imkân varken bunu seçimden sonraya bırakma çabaları neden diye düşünmek gerekmiyor mu?

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..