Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

AKP nereye

AKP nereye
 

Selçuk’ta Bülbül Dağını bilir misiniz? Yemyeşil ormanların arasından kıvrıla döne tepedeki Meryem Ana’ya çıkılırdı. Çıkılırdı diyorum yine çıkılır ama artık ormanlar yok. Geçen yıl 21 Ağustos’ta çıkan bir yangında bu orman ne yazık ki o çocukluğumuzun tekerlemelerindeki gibi “yandı, kül oldu, bitti” Yangın Kuşadası ve Büyükseke bölgesine de sıçradı ve oralar da yandı… Sonra neler oldu.

AKP’nin Orman Bakanı Osman Pepe geldi ve yanan ormanların alanlarının yeniden ağaçlandırılacağını söyledi.

Kuşadası’nda bulunan bir Anonim Şirket bu yıl Şubat ayında Çevre ve Orman Bakanlığı’na başvurdu.

“Doğaltaş, Mermer, Kalker Ocağı ve Kırma Eleme tesisi” kurmak için Büyükseke bölgesindeki 100 hektarlık ormanlık alanın tahsisini istedi.

Konuyu değerlendiren Bakanlık “kamu yararı bulunduğu” gerekçesiyle talebi kabul etti.

Ne gibi bir kamu yararı doğrusu merak ettim.

Aydın Müze Müdürlüğü arkeologları hazırladıkları raporda “İstenen arazinin Kalafat Dağı eteklerinde ormanlık alanda yer aldığı ve yoğun çam ağaçlıklı bir alanın bulunduğu görülmüştür” uyarısını yaptılar.

Bu rapordaki uyarıya rağmen firmaya izin verildi.

Firma daha sonra işleteceği ocak için ulaşım yolu açılması talebinde de bulundu.

Firmanın yol talebi de bizzat Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin onayıyla kabul edildi.

Doğan Haber Ajansı (DHA) Kuşadası temsilcisi Latif Sansür olayı haber yaptı.

Tepki oluştu.

Firma geçtiğimiz günlerde Kuşadası Belediyesi’ne başvurarak ilgili yönetmelik çerçevesinde izin aldıkları bölgenin planlara işlenmesini istedi.

Kuşadası Belediye Meclisinin CHP ve bağımsız meclis üyeleri isyan ettiler ve konunun meclis komisyonlarında değerlendirilmesi ve sonuçlandırılıncaya kadar plan notlarına işlenmemesi kararını aldırdılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası ve Selçuk İlçe örgütleri tahsis kararını şiddetle kınadılar CHP Selçuk İlçe Başkanı Bekir Gündüz geçmiş yıllarda Özel İdare’nin izniyle açılabilen taş ocaklarının AKP iktidarı döneminde bakanlık iznine bağlandığı ve verilen bu izinlerin taş ocağı olarak tarif edilmeyip maden arama sahası olarak adlandırıldığı ve bu yolla halkın aldatıldığını belirterek:

" Orman Kanunumuzda yanan ormanlık alanlara hiçbir faaliyet izni verilemez, sadece ağaçlandırılır deniyor. Oysa kural tanımaz AKP buraları bir rant alanı olarak görüyor. Ormanlarımızı koruyamayan iktidar şimdide onları taş ocağı haline dönüştürüyor. Bir turizm bölgesi olan Selçuk ve Kuşadası’nda orman alanlarının genişletilmesine önem verilmesi gerekirken, tam tersi tavır bölgemize yapılan büyük bir kötülüktür.” diyerek halkın buna asla izin vermeyeceğini vurguladı.

Siz Selçuk’ta yaşıyor olsaydınız izin verir miydiniz? Veririz diyorsanız yakında çıkacak olan madenlerle ilgili yazımızı bekleyiniz. Belki sizi izin vermezdik demeye ikne eder.

http://www.efestenhaberler.com/index.asp?gorev=haberdetay&id=2421 (haber ve fotoğraf)

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..