Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '19

 
Kategori
Siyaset
 

AKP Niçin Red Oyu Verdi

Yanlı yani taraf tutarak siyaset yürütmeye çalışan siyasileri sevmem. Yani kendi partisinin doğrularına doğru yanlışlarına yanlış diyebilmeli insan. Yanlışlarını doğru olarak göstermeye çalışmak siyasi ahlaka uygun davranış biçimi olmadığını hepimiz biliriz ama günümüzde yıllardır çarşaf liste metoduyla seçilmiş (gerçi ben tüm parti milletvekilleri bu nedenden dolayı demokratik yolla seçildiklerine inanmamaktayım) siyasilerin siyasetin etik kurallara uygun hareket ettikleri söylenemez istisnalar dışında.

Bu tutum ve davranışlardan dolayı da ülkede bir türlü siyasetin yakaları bir araya getirilemiyor.

Yıllardır iktidarda AKP hükümeti görevde olduğu için doğal olarak eleştiri oklarımızı iktidara yönelik yönlendirmekteyiz.

Bazı yazılarımda görürsünüz 'iktidarda CHP de olsa olaylara objektif yaklaşımlarımı sürdürür, doğru yaptığı şeylere 'doğru' yanlış yaptığı şeylere 'yanlış' derim.

CHP iktidarda değil ama önemli iki büyük şehirlerin (İstanbul ve Ankara) yönetimini 31 mart seçimlerinde 25 yıl aradan sonra AKP'den geri aldılar..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın uyuşturucuyla ilgili mücadele konusuna değineceğim.

İki üç gündür bazı basın organlarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan belediye meclis oturumunda uyuşturucuyla mücadele için komisyon kurulmasına AKP grubu tarafından red edildiği şeklinde haberler yapıldı..

Hiç bir parti uyuşturucuyla mücadele konusunda red oyu kullanarak uyuşturucunun serbest bırakılmasını istemez. Hollanda'da görülür ancak (bir tarihte Amsterdam'a gittiğimde özellikle Tren garı etrafında yol kenarları boyunca uyuşturucu izmaritlerine rastlamıştım bolca)

Dediğim gibi Türkiye'de hiç bir siyasetçi uyşturucunun serbest bırakılmasını istemez.

Burada şöyle bir durum var; Meclis toplantısında sunulan öneri red edilmedi AKP grubu tarafından. Zaten var olan uyuşturucuyla mücadele komisyonu'nun ikinci bir yeni komisyon kurulmasına red oyu verilmiştir. Yani mükerrer iki komisyon kurulu olmasın istenmiştir..

Var olan uyuşturucuyla mücadele komisyonu mayis ayında tekrar meclis gündemine getirilecekmiş.

Dikkat çekmek istediğim nokta şudur; alakası bile yokken AKP grubunun uyuşturucuyla mücadele konusuna sanki karşı çıkıyor gibi yazılıyor çiziliyor olmasıdır. Oysa yok böyle bir şey.

Rakip partidir diye yanlışı doğru, doğruyu yanlış göstermek doğru değildir

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..