Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

AKP'nin, Ak mı, Kara mı Olduğunu 12 Eylül Sonrasındaki İcraatleri Gösterir

AKP'nin, Ak mı, Kara mı Olduğunu 12 Eylül Sonrasındaki İcraatleri Gösterir
 

AKP iktidar koltuğuna oturduğundan beridirki ülkede sarsıcı bir değişimin olduğu gözle görülür bir hale geldi.

Bürokratik vesayet rejimi tamda orta yerinden çatlıyor. Doğru olan şeyde tamda bu olsa gerek. Zira toplumlara lazım olan şeyin demokrasi olduğu hususunda her aklı başında insan hem fikir.

Lakin;

AKP denen siyasal partinin demokrat olduğunu iddia edebilir miyiz?

AKP eksenli gelişmelerden toplumun geniş bir kesimi kaygı duyuyor, zira AKP’nin hangi gelenekten geldiği ortada. Demokrasi kavramının pekde öyle içselleştirildiği bir siyasal parti değil AKP. Gelenekleri ve kültürüde demokrasi için müsait değil. Geleneklerinden ötürü sağının solunun belli olmadığı bir partinin yarın ne yapacağınıda insan kestiremiyor. Demokrasi adına atmış olduğu adımlara lafımız yok ama işte atılan adımları doğru bir siyasal yapı atmış olsaydı, eminimki, toplumun bu gün kaygılı olan kesiminide arkasına alırdı. Bir kesin gerçek varki oda toplumun bürokratik vesayet anlayışından bir hayli sıkıldığı ve bu durumun çağdaş dünyanın gelişimine aykırı olduğu gerçeği.

Son YAŞ savaşında sivil siyaset kazançlı çıktı ve ortalama olarak istediğini elde etti. Son YAŞ toplantısı AKP’nin hukuken elinde olan iktidarını aynı zamanda fiili hale dönüştürdü. Referandumuda kazanırsa AKP, önünde hemen hemen sıkıcı düzeyde bir engel kalmıyor. Sonrası insaflarına kalmış.

AKP’nin ne yapacağını, neler yapacağını 12 Eylül sonrasında daha net bir şekilde görme fırsatımız olacak.

Ne demiştik? “Yetmez ama Evet”.

Peki sonrasında, bu AKP’nin mevcut Anayasa ve diğer yasalar üzerinde demokratikleşmenin önünü açacak adımlar atacağına kefil olabilir miyiz?

Şahsen ben AKP’ye kefil olamam.

Örneğin YÖK hususunda bir şeyler yapar mı AKP? Seçim barajını düşürecek girişimlerde bulunur mu? Siyasi Partiler Yasasını yeniden ele alıp, demokratik bir içeriğe dönüştürür mü? Milletvekili dokunulmazlığını kaldırır mı?

Soruları çoğaltmak mümkün. Ve bu soruların karşılığını AKP’nin vereceğini hiç ama hiç sanmıyorum. Zira serencamı ortada olan bu insanların, kimi eşeğe ters bindireceği belli olmaz.

Serencamı sorunlu olan AKP şürekâsının başındaki başbakan, daha birkaç gün önce akıllara ziyan bir pot kırdı. Güya Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhalefetine karşılık verecek ve “Memur Kemal” yollu bir sıfatlandırma ile hakir görme tavrı sergiliyor. Bu ifadeyi hakir görme sıfatlandırması olarak niteleme çabasında olan Recep Tayyip Erdoğan’ın her tarafından salkım salkım demokrasi aksa ne, demokrasi akmasa ne?

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..