Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

AKP'nin davuluna vuran CHP'liler

AKP'nin davuluna vuran CHP'liler

Seçim sonuçlarının alındığı gece CHP'nin önünde kutlama hevesiyle toplanan partililer, hayal kırıklığına uğrayarak hınçlarını birbirlerinden çıkartmaya kalkıştılar.

CHP'nin otoriterliği ile ünlü Genel Sekreteri Önder Sav'ın karşısında 2 gün önce el pençe divan hazır ol vaziyetinde duran milletvekili yakınları bir anda basın açıklaması yapmaya çalışan Sav'ın konuşmasını hakarete varan sözlerle böldüler. Muhalefetin tepkisini göğüslemeye çalışan Sav'a ikinci şok, sesini avazına kadar açan, galibiyeti hazmedemeyen AKP otobüslerinden geldi. AKP'lilerin tahrikine kapılan gençler ise, muhaliflere yumruklarla saldırdı.

CHP, bu görüntüleri en son Sarıgül kongresinde yaşamıştı. Peki ülkenin en elit, en güzide partisini bu hale getiren sebeplerin altında yatan neden neydi? AKP, CHP'yi 2'ye katlarken, partililer ağlarken küçük bir grubun Sarıgül posteri asmasına ne demeli? Baykal'ı eleştirmek için o gün bir poster açılacaksa sizce bu Atatürk'ün posteri mi yoksa Sarıgül'ün posteri mi olmalıydı? Ya da soruyu başka açıdan soracak olursam, Baykal'ın tek alternatifi Sarıgül mü? Örsan Öymen, Haluk Koç, Hurşit Güneş bu genç CHP'liler ne güne duruyor?

Değerli blog okurları Baykal ve kadrosunun ciddi hataları olmuştur. Öncelikle parti içi otorite derecesi çok ağır olduğundan, dedikodu artmış icraat azalmıştır. Dün Sav'ın önünde eğilenler ilk yakaladıları fırsatta hakaret dahi etmektedir. Eleştiri yapmak bu nedenle doğrudur ancak zamanlaması yanlıştır. Baykal'a ve onun kadrolarına vurmak bugün fayda değil zarar getirmektedir. Benim muhaliflere tavsiyem, hiç yoktan tepkilerini vermeden önce biraz beklemeleridir. CHP yönetimi en kısa zaman zarfında kendine çeki düzen vermek zorundadır. Halk partisi kısa süre içerisinde gençliğini diriltmeli ve parti örgütlerinde gençlere, gençlik kolu dışında görevler vermelidir. Yöneticiler, bu gerçekle yüzleşmişlerdir. Anlatmak istediğim nokta, acele yapılacak tüm muhalif sert tepkiler AKP'nin davuluna vurulacak bir tokmakır. Düşünülmeden öfke ile atılan tüm adımlar, AKP'nin davulunun sesini arttıracaktır. Bu nedenle AKP'nin davulunun sesinin daha gür çıkmasını istiyorsanız, bilinçsiz muhalefete devam ediniz.

Başbakan, seçimden 2 gün önce yanına Günayları, Özdalgaları alarak ne demişti hatırlayınız, ''Atatürk CHP'yi, başına senin geçeceğini bilse kurmazdı'' diye konuşmuştu. Bu nedenle bugün, Başbakan ile aynı ağızda konuşmayalım. Eğer Baykaldan memnun değilseniz, tepkilerinizi CHP'ye yakışır şekilde verin. CHP'ye kavgalı küfürlü bir kurultay daha yakışmaz. Ben Deniz beyin hatası ve sevabıyla partimize ciddi emek verdiğine inanıyorum. Yine ben, Deniz beyin şu an Türkiye'deki liderlerin arasında en namuslu adam olduğuna inanıyorum. CHP'nin kurucu lideri Atatürk, sonraki liderleri ise İnönü, Ecevit, Baykal, Öymen, bunların hepsi namuslu edepli çalışkan insanlardır. CHP'nin başına birgün birisi seçilecek ise bu insanlardan daha iyi ya da onlarla eşdeğer insanlar olması gerekir. Bu nedenle eleştirilerinizi yaparken elinizi vicdanınıza koyun ama hataları elbette dile getirin. Anlatmak istediğimi umarım izah edebilmişimdir.

 
Toplam blog
: 24
: 502
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Ankara Üniversitesi siyasal bilgiler yüksek lisans öğrencisiyim. Ankaralıyım. Siyasete ilgiliyim. Ga..