Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

AKP nin Facebook bombası

AKP nin Facebook bombası
 

Facebook da büyük aldatmaca


Sevgili okurlar işte ilk kez Milliyet Blog okurlarının okuyacağı bir bomba haber daha size. 

Akp liler Facebook da alkol yasağına karşı çıkanlara öyle bir oyun oynadı ki; üç günde tam 130 bin den fazla alkol sever bu etkinliğe katıldılar ve 200 binden fazla yorum yaptılar. 

Sitenin adı “AKP YE İÇİYORUZ” olarak seçilmişti. Ve toplam 1 milyona yakın davetli vardı. Facebook rekoru olarak bir gecede 120 bin insan katıldı. Yüzlerce alkol sofrası fotoğrafları eklendi iki yüz binden fazla AKP aleyhinde yorum yapıldı. 

İçlerinde bu organizasyonun AKP organizasyonu olduğunu söyleyenlere inanmadılar. Bir çok AKP karşıtı sayfaya yapılan uyarıları ciddiye almadılar. 

Ve inanmayacaksınız 130 bin kişi bir günde AKP nin alkol yasağına karşı 29 ocak saat 19 da tüm Türkiye de ellerinde şişelerle sokaklarda eylem yapma coşkusuyla, içmeden sarhoş oldular. Çünkü etkinliği organize edenler, "alkol sevenleri "yasağa karşı tüm Türkiye de, 29 ocakta ellerinde şişeler ile sokaklarda içmeye çağırıyordu. 

Ama organizatörün kendisini bir türlü tanıtmak istememesi, tam kafaları karıştırmaya başladığında, iş işten geçmiş binlerce kişi etkinlik için eylemlere hazırlanmaya başladılar. 

Ama tüm uyarılara rağmen uyanmayan “alkol severler” akşam saatlerinde siteye yorum yazmaya geldiklerinden şok oldular. 

Çünkü albümleri “alkol muhabbeti fotoğrafları” ile dolu olan “AKP YE İÇİYORUZ” etkinliğinin adı bir anda değişti. 

Etkinliğin yeni adı sayfaya girenleri şoke edecek cinstendi. 

“SEÇİMLERDE AK PARTİYE OY ATMAYA GİDECEĞİM DİYENLER” 

Sayfa duvarına artık kimliğini ve siyasi görüşünü açıklayan admin, katılımcıları daha da şok edecek bir bilgi yazmıştı. 

Eski AKP ye içiyoruz davet yazısı ve eylemin yapılacağı yerler kaldırılmış yerine şu yazı konulmuştu.. 

29 Ocak Cumartesi, 19:30 - 30 Ocak, 01:00

AKP'ye içiyoruz

BEN BİR AK PARTİLİYİM ÜLKEMDE 130.000 İÇME MERAKLISI ÜLKEMDE İNSAN OLDUGUNU BİLMEK 

ÜZÜCÜ :) 

RAHATSIZLIGIMIZDAN DOLAYI ÇOK MEMNUNUM.. BU ETKİNLİK HACKLENMEDİ BİLEREK YAPILAN BİR OYUNDU, KİMİLERİNİZ ÇAKTI KİMİLERİNİZ ÇAKMADI AMA ÇOK GÜLDÜM :D 

Bu duvar yazısı binlerce heyecanlı takipçiyi şok etti. 

Ama katılımcıların bir çoğu bunu bir anda anlamadığından şu saatlerde bile sayfaya katılımcıların sayısı 120 binin üzerinde bulunuyor.. (13ocak2011 saat 21:58) 

Ama sayfa başında Başbakan Tayyip Erdoğan ın fotoğrafını görünce bir kez daha şok oldular. Her şey değişmişti. Katılımcılarının sayfaya ekledikleri yüzlerce “içki masası” ve şişe fotoğrafları yerine, yüzlerce R.Tayyip Erdoğan fotoğrafı ve AKP broşürü eklenmişti. 

Şu sıralarda, hayal kırıklığı yaşayan alkol severler, katılım sayfasında son şanslarını kullanarak bu işi yapanlara küfür ediyorlar.. 

Komedi dizisi gibi değil mi.? 

Buradan çıkartacağımız sonuç ne peki ? Akp muhaliflerinden 130 bin kişiye muhteşem bir gol atmış oldu. Siz yarın ki Medyayı izleyin. Ve bu konuda Başbakan Erdoğan ve diğer siyasilerin ne diyeceğini bekleyin.. 

Ve bu organizasyon başka bir ilk daha yaratmış oldu. AKP yandaşları hiçbir zaman 130 bin kişilik bir gurup oluşturamamışlardı Facebook ta. Şimdi bir günde 130 bin kişinin katıldığı koca bir gurupları var. 

Hemde muhalif 130 bin kişi. Belki yarısını ikna eder ve önümüzde ki seçimlerde AKP ye oy verdirirlerJ 

Peki bu müthiş organizasyonu kim yaptı. Benim edindiğim bilgilere göre internetde havacılık konuları ile yoğun bir sitenin sahipleri. Rusya da yaşayan, çeçen direnişe destek veren genç insanlar. 

İsimlerini açıklamayacağım. AKP li yetkililer ararsa onlara bildirirm.. 

Evet aslında çok farklı bir yazı hazırlamıştım. Ama bu bomba haberi ilk benden duyun istedim. 

Sevgiler 

Cuma Hikmet 

 
Toplam blog
: 26
: 881
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Basın Yayın Yüksek Okulu mezunuyum. Adalar'da yaşıyorum. ..