Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

AKP'nin icraatlarındaki pis kokular...

AKP'nin icraatlarındaki pis kokular...
 

Evet sevgili okurlar,

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele verirken hayatlarını kaybeden şehitlerimize, Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletirken, AKP'nin Ülke yönetimine geçtikten sonra yandaşlarına Devlet imkanlarını nasıl aktardıkları konularındaki iddiaları, varsa düzeltilmesi icap eden yönleri tabii ki aynen burada yayınlama haklarını da saklı tutarak, devam etmek istiyorum.

Konuya geçmeden önce, Sayın Başbakanın emekli paşalara karşı söylediği "...TV TV dolaşıp, hükümete karşı bir kampanya başlattılar, bu doğru değil..." tarzındaki yaklaşımını ise, bir vatandaş olarak benim de bunu doğru bulmadığımı söylemek isterim.

Sayın Başbakana göre doğru olan,

Ülke meselelerinin gündeme getirilmeyerek, Ülkemizde bahar havasının hakim olduğu imajının devam ettirilmesi midir?

AKP'nin Halka verdiği, dokunulmazlıkların kaldırılması, yolsuzlukların önlenmesi ve benzeri konulardaki sözlerin tutulmasını, Halkın istememesi midir? Bunların Halka anlatılmaması mıdır?

Adı ihale olan, ama özünde davetiye usulü ile Devlet imkanlarının kendi yandaşlarına nasıl aktarıldığının gizlenmesi midir? Sorumlular hakkında gereğinin yaptırılmamasımıdır?

Yani, özet olarak, Başbakana göre doğru olan, sanırım, AKP'nin eleştirilmemesidir. Ama, öyle olmayacaktır.

Yapılanların, yapanların, bu yapılanlardan 3-5 kuruş fayda sağlamak adına yapılanlara göz yuman yetkililerin yanınan kar kalmaması adına, gerçekler, yazılacak, gerçekler konuşulacak ve zamanı geldiğinde de bunların hesapları en üst düzeyden başlayarak bir bir sorulacaktır. Buna inancım tamdır.

Evet sevgili okurlar, bugünkü yazımın konusunu Başbakanlığa bağlı kısa adı TOKİ olan TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI'nda yaşanan olaylar oluşturmaktadır.

Bunlardan bir tanesi, TOKİ'nin Bingöl'de 2016 konutu tanesi 38.000 YTL'den yaptırırken, aynı yerde ve aynı projede TOBB'un 480 konutu 30.000 YTL'den yaptırmış olmasıdır. Yazıklar olsun Sizlere....

Hem 2016 konut yaptıracaksınız, hem de tanesini emsaline göre, 8.000 YTL fazla fiyattan yaptıracaksınız...Bugün patlıcanı bile toptan almaya kalksanız, perakenda fiyatının altında satın alırsınız be...

Bu tabi, sadece Bingöl'de yapılan konutlarla ilgili...Muhtemelen, Ülkemizin dört bir yanında 81 İl, 355 ilçede, 267.306 konutun yapımı ile ilgili işlerde de benzer uygulamalar vardır. Bunlar tabii ki günün birinde yapılacak olan incelemelerle ortaya çıkacaktır.

Tabiri caizse, teşbihte hata olmaz, "Çekirgeler havalandıktan sonra, tarlaya verdikleri zarar ortaya çıkar" derler. Bunları hep göreceğiz....

TOKİ'nin bir başka yaptığı icraat ise, Yönetmeliklerde yaptığı değişiklikle, Bütçe Yasasını delerek, kamu parasını Özel Finans Kurumlarına yatırılmasını sağlamasıdır.

Evet, TOKİ, hızlı toplu konut üretimi projelerinde "Gelir paylaşımı modelini" esas almaktadır.

Firmalar ise, bu konudaki tekliflerini İdareye bırakacakları paylar üzerinden verirler ki bu pay oaranı %50 seviyelerinden % 25-30 gibi seviyelere kadar düşürülmüştür.

İşin en çarpıcı yönü, "Satış hasılatını kullanma yöntemini" düzenleyen maddede yapılan değişikliktir.

Söz konusu madde, "Yüklenici, İdarenin uygun göreceği bir bankada, İdare adına TL hesabı açaçaktır." hükmünü içermesine rağmen, bu madde " .....bir bankada veya Özel Finans Kurumunda hesap açılacaktır." şekliyle değiştirilmiştir.

Sonuç mu, sonuç Başbakanlığa bağlı TOKİ'nin 280.000.000 YTL'si (İkiyüzseksen trilyon) Asya Finans'a yatırılmasıdır.

Sanıyorum Asya Finans bir A.Ş. dir. Yani Anonim Şirkettir.

Yani Devletin trilyonları, birilerinin talimatıyla delinen Bütçe Yasası sonucunda, bir Şirketin hesabına yatırılması sağlanmıştır.

Bu Şirket, Devletin bankalarından çok mu daha güvenlidir de, Devletin paraları oraya yatırılmıştır, yoksa bir çıkar mı söz konusudur?

Birileri çıkmalı ve bunu açıklamalı.

TOKİ'nin, Başbakanlığa bağlı olması nedeniyle, Sayın Başbakan, bu istisnai uygulamadan haberiniz varmıdır?

Yoksa da, ben de buradan yazıyor ve soruyorum.

Bu uygulama için Siz izin verdiniz mi?

Yok eğer vermediyseniz, kimdir bu yönetmelikte değişikliği yaparak, Devletin trilyonlarını Şirkete yatırılmasını sağlayan?

Bu konu soruşturulmalı, bunu yapar ve Halka duyurursanız ne ala...

Yapmasanızda çok önemli değil, çünkü günün birinde ki o günün gelmesine de az bir süre kaldı, birileri bunu da diğer konularla birlikte araştıracak, soracak ve gereğini yapmayanlar hakkında da gereğini yapacaktır....


 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..