Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '17

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

AKP’nin Park Kültürü ve Gülhane Parkının Son Hali

AKP’nin Park Kültürü ve Gülhane Parkının Son Hali
 

Aslında her tarafını da görmedim, şöyle bir baktım; görmeseniz de nasıl bir değişim olmuş anlıyorsunuz. Kötü mü olmuş, hayır; mesele bu değil. Park bir anlayış doğrultusunda değişmiş ve bu anlayış bir zamanlar İstanbullunun eğlence yeri olan Gülhane parkını adı hariç her şeyini yok ederek alelade bir piknik alanına çevirmiş.

Park eskiden paralıydı şimdi ücretsiz; çünkü bir şey yok; söğütlerin gölgesinde oturmaya para ödenmez herhalde!

Biliyorum bu yazıyı okuyanlar bana katılmayacaklar ama eski Gülhane parkı park değil lunapark gibi eğlence yeriydi; İstanbul Gülhane parkına dolardı. Şimdilerde ise sessizlik arayan birkaç yorgun ruha hitap edebilir ama hepsi bu.

Her zaman bir şeyi daha güzel yaparak amaca hizmet edemezsiniz, adam mahallesindeki parkta da dinlenir söğüt gölgesinde oturmak için niye kalkıp ta Gülhane’ye gitsin. Dolaşırken kıçı kırık birkaç hayvan, Karagöz oyunları, Ferdi babanın arabeski, Saray burcunda sevgililere şarkılar söyleyen Yıldız Tezcan ve daha neler neler devasa ağaçların anlamsızlığı içinde yüreğime doldu. Eski Gülhane parkını bilen birinin yeni Gülhane parkında mutlu olması mümkün değil.

Hayatta hiçbir şey aynı kalmıyor ama biz istersek kalır. Tarihle mutlu olunacaksa tarih kitabı okurum, akşam Sultanahmet’te tek Türk aile belki de bizdik, kalanı Suriyeli. Yine de Gülhane parkı dışındaki her şey iyiydi. Oralarda zaten gezmeye gelmiş olanlar üstelik ücretsiz şöyle bir hava alayım diye Gülhane parkına girmişler… Onlar dahi sıkılmışlar. Eski Gülhane parkından kalan tek şey kapıdaki simitçi. Ben de zaten sadece simit aldım.

Fakirin garibanın dinlenmek neyine işsiz güçsüz evde yatıyor zaten… Ama hani o eski Gülhane şenlikleri olsa….Hiç değilse Gülhane olsa, üç kuruşa içeriye girsek, eğlensek…

Yeşil alan diğer tüm istekleri yerine gelmiş kimselerin ekstra zevkidir, biz garibanların daha kırmızı alanı yok ki, yorulmadık ki dinlenelim!

Anlaşılmayan şu: Eski Gülhane Parkında İstanbul eğleniyordu; şimdiki Gülhane Parkında bazıları dinleniyor. Yani o gün bir kente hizmet ediyordu şimdi birkaç kişiye; toplumun hizmetinden alınmış kişilere verilmiş.

AKP ‘nin bu tür anlayışları Taksim’i öldürdü, Gülhane Parkını öldürdü, başka yerlerde daha bir sürü şeyi öldürdü; İstanbul’u öldürdü.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..