Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Akp'nin yaptıkları! 3

Akp'nin yaptıkları! 3
 

Dış Siyaset ve Türkiye'nin Dünyadaki yeni güçlü konumu 

Farkında mısın geçmişteki konumumuz ne idi, şu anda nasıl ve ne? 

Sevgili arkadaşlar AKP'nin bir ilçe teşkilatında bir afiş vardı hatırlıyormusunuz Ecevit - Clinton ve Erdoğan - Obama görüşmelerinin resimleri üzerinden bir farklılık üzerine neydik ne olduk tarzında bir afişti.. 

O afiş ile Rahmetli Ecevit'e gerçek manada haksızlık yapıldı nedeni ise Cumhuriyet döneminde o güç ve güçlere tek rest çeken insan olmasına rağmen o anki şartlardan dolayı o duruma düşmesinin siyasi olarak onun olduğu yeri yanlış göstermesidir. Hatırlayacağınız üzere 74 çıkarmasından önce baskı olmasına ve yaptırım tehditlerine karşı Ecevit (Erbakan ile birlikte) hükümeti barış harekatı kararını vermişler ve batı dünyasına rest çekmişlerdi. 

Gelgelelim o afişteki diğer anlatılmak istenen olguya evet soğuk savaş döneminde yerimiz belliydi ve söz sahibi hemen hemen hiç değildik ancak soğuk savaş sona erdi ve dünya artık yeniden şekilleniyor. Bizim coğrafyamız çok farklı bir coğrafya tarihte bu coğrafyaya hükmeden dünyaya da hükmetmiş ancak yaklaşık 200 yıldır bu olgu değişti ve güç otoritesi batı bloğunun içine kaydı ama artık değişiyor. Özellikle 2001 saldırısı dünyada yeni bir dönem başlattı tek başlı güç dengesinin olamayacağı görüldü ve birden fazla yerel ve büyük güçler oluşmaya başlandı. 

Biz Türkiye olarak hem coğrafi konumumuz hemde tarihten gelen büyük gücümüzü bu dönemde çok iyi analiz ederek kullanmamız gerekmektedir. Evet farkındayım insanların bilinçaltındaki fikirler kolay kolay değişmez ancak bu dönemi iyi değerlendiremezsek bu kritik çizelgenin en üst seviyelerini zorlayamazsak bizi gelecekte bölünme, aşağılanma vb diğer olaylar bekleyeceğinden emin olabiliriz. Bu dünya siyasetinin temel döngüsüdür, savaş sonrası yeni dünya düzenin oluşturulması. 

Evet dikkat ederseniz Ne CHP ne MHP dış politika açısından AKP'nin yaptığının yanlış olduğunu iddia etmiyor. Nedeni ise çok az hata ve yanlış olmasıdır. Sayın Davutoğlu bir nevi siyaset üstü bir şahıs oldu. Bu doğru bir davranış ve bu durumun bu şekilde gitmesinde Türkiye açısından büyük fayda olacaktır. 

Sevgili dostlar tabiki yaşadığımız onurlandırıcı dış politikayı her ne kadar Sayın Davutoğlu sayesinde yaşıdıysakda onu o mevkiye getiren bu iktidara da büyük bir şükran borcumuz doğduğunu hatırlamamız gerekiyor. 

Dikkat ederseniz bazı odaklar dış politikamızı gereksiz ve kendini bilmez bir politika gibi gösterip halkımızı kandırmaya ve bu politikalarımızın değişmesini hedeflemektedir. Bu söylemlerle açıkça siz bir hiçsiniz ve soğuk savaş döneminde olduğu gibi yalnız bizim sözümüzümü dinleyeyin ve kafanız rahat kalsın dayatmasını yapıyorlar. Bizlerin bu ve benzeri psikolojik etkilemeden kendimizi uzak tutup yapılanları destekleyip hakettiğimiz dünya sahnesine geri dönmemizi teşvik etmemiz gerekiyor. 

Sevgili arkadaşlar bu yeni stratejimizin içine iç siyaseti entegre etmeden devam edersek inanın bu uyuyan damarlardaki hareketlilik hızlıca artacaktır. 

Saygılar.. 

Not: Dış politika konusunu kısa kesmemdeki neden bunun iç politikaya çok fazla alet olmamasının temennisidir. Sadece yapılan bana göre en büyük ve en güzel adıma karşılık iktidar partisine hakkını vermektir. 

 
Toplam blog
: 22
: 1080
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

Tarih, felsefe, siyaset, teoloji, gizli servis konuları, kadim ve mistik konular ile hobi olarak ..