Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

AKP'nin zeki çocukları

AKP'nin zeki çocukları
 

Son günlerde AKP hükümeti üyeleri çocuklarının ticari hayatta gösterdikleri büyük atılımlar ve başarılar konuşuluyor. Kamuoyunda tosunlar diye adlandırılan genç yeteneklerimiz, ülkemiz ticareti açısından başarı namzeti olarak gösteriliyor. Bence bu başarılar kitap haline getirilip, iktisat fakültelerinde ders olarak okutulmalı. Bu yazıyı özellikle AKP’ye oy verenlerin okumasını istiyorum. İstiyorum çünkü okusunlar, ticari hayatta çocuklarını nasıl başarılı bir hale getirirler onlarda öğrensinler.

Dün milliyet web sitesinde “Hangi bakanın çocuğu ne iş yapıyor” başlığı altında bir yazı okudum. Okuduğum bilgileri daha öncede duymuştum ama hiçbir yerde dillendirildiğini görmemiştim. Özellikle sayın Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakan çocuklarının ticari hayatta ne işler yaptıkları anlatılıyordu. İşte kendinden önce milletini düşünen sayın kabine üyesi bakan çocuklarının yaptıkları işler:

1- Recep Tayyip Erdoğan;

Dosya bayağı kabarık; Büyük oğul Ahmet Burak Erdoğan’ın denizcilik sektöründe olduğunu biliyorduk. Hatta oğlu Burak’ın satın aldığı 4-5 milyon dolar değerindeki, 120 tır kapasiteli gemisini “gemicik” olarak ta nitelemişti. MB Denizcilik olarak ticaretini sürdürüyor. Ayrıca Bumerz Denizcilik firmasının da ortağı. Gemicik’i almak için parayı nereden bulduğunu ise sanırım kendi açıklamalı. Diğer oğul Necmettin Bilal Erdoğan ve yenge Sema Erdoğan, Atagold firmasının ortağı. Diğer ortak Atasay. 250 bin TL sermaye konularak alınan hisseler ile Freeshop mağazaları kuruluyor. Atasay durum ortaya çıkınca “herşey legaldir” açıklaması yapıyor. Bizde legal değil demiyoruz ki; ama neden Erdoğan’lar. Sermayeyi kim verdi? Bu arada bizler dizilerle uyurken, pırlantada KDV kaldırılıyor. Gıdadan KDV alan devlet, lüks tüketimden KDV’yi kaldırıyor. Alkış tutarım ben bu uygulamaya. Damat Berat Albayrak. Üstün yetenekleri sayesinde genç yaşında Çalık Holding genel müdürü görevine getirtildi. Cetel Telekom’un yönetim kurulu üyesi. ATV-Sabah ihalesine tek başına girip, ihaleyi kazanan firmanın yönetiminde. Bu ihaleye başka hiçbir firmanın katılmaması soru işareti? Hatırlarsanız Ceyhan’da rafineri lisansı da Çalık grubuna verilmiş, lisans için başvuran Aydın Doğan duruma tepki göstermişti.

2- Kemal Unakıtan Oğlu Abdullah Unakıtan AB Gıda A.Ş. firması sahibi ve likit yumurta işi yapıyor. Onun yumurta işi yüzü suyu hürmetine gıda da KDV düştü. Şimdilerde kek fabrikası da kurmuş. Karısı ve çocukları enerji işine de girmişler. Termik santral kurmak için lisans başvurusu yapmışlar. Yatırım maliyeti 600 milyon dolar. Parayı nereden bulacaklarını ise bilmiyoruz.

3- Abdullah Gül Sn.Cumhurbaşkanımızın küçük oğlu Mehmet Emre Gül, küçücük yaşında e-ticarete atıldı. Şimdilerde babası ile birlikte yurtdışı gezilerine de katılıyor. Bardak içinde soslu haşlanmış mısır işinde de faal.

4-Binali Yıldırım Bakanımızın oğlu Erkan ve kızı Büşra Derin Denizcilik firması ortakları. Onlarda başbakanın oğlu gibi denizcilik işindeler. Bunlar kamuoyuna yansıyanlar. Yansımayanları Allah bilir. Kimsenin kazancında gözümüz yok. Allah daha çok versin. Versinde bu çocuklar, bu işleri yapmak için sermayeyi nereden buluyorlar; Kafamda karışıyor işte. Eğer tamamen kendi başarıları ise tebrik etmek lazım derim ben. Boşuna okumuşum bunca yıl, yıllarca çalışıp bir firma dahi kuramadım. Demek ki kafam hala o kadar çalışmıyor. Benim gibi ticaret kafası olmayanlar, yıllarca okuyup özel firmalarda maaşlı olarak çalışıyorlar. Ticari yetenekleri olanlar ise işte böyle yüksek sermayeli işleri dahi kurabiliyorlar. Bakan veya AKP’li çocuğu olmak lazımmış vesselam…
 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..