Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

AKP oyları almak için hangi yolları kullanacak ?..

AKP oyları almak için hangi yolları kullanacak ?..
 

Vicdanının sesini dinle, oyunu bilinçli kullan, oyuna sahip çık..


Önümüzdeki 30 Mart’ta Türkiye genelinde yapılacak olan Yerel Seçimlerin, halkımız ve AKP için hayati önemde olduğu gün gibi ortadadır. 2015 Genel Seçimlerinde ve 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP diktatoryasından kurtulmanın yolu şüphesiz 30 Mart Yerel Seçimlerinde AKP’nin hüsrana uğratılması ve Yerellerde Halk iktidarının kurulmasından geçmektedir. 

Böylesine önem arzeden bu seçimlerden karlı çıkmak için taraflar (AKP diktatörlüğü ve halkımız) ellerindeki her türlü kozu deneyecek ve özellikle AKP tarafı bu seçimlerden en az zararla çıkmak için etik olmayan her türlü numarayı çevirecektir.  

Halkımızın bu seçimlerde yapacağı bellidir. Çok büyük bir çoğunluk sandığa gidecek oyunu AKP karşıtı her hangi bir adaya verecek ve Yereldeki AKP diktatoryasını yıkacaktır. Önceki seçimlerde gördüğümüz sandığa gitmemek, sandık başındaki boşvermişlik yada “benim oyumlamı değişecek bu ülke” zihniyeti (umuyorum) bu seçimlerde en az yada hiç yok seviyesinde olacaktır. Halkımızın bu seçimlerdeki kararlılığı daha çok bir Demokrasi şöleni ve ülkenin kurtuluşu bayramı olacaktır.

AKP ne yapacaktır?..

Daha önceki seçimlerde yaptığı gibi Gıda ve kömür yardımlarını artırarak hızlandıracaktır.

Cami cemaatine özellikle F tipi ile yaşadığı kavgadan sonra daha çok yüklenecek ve onların dini inançlarını sömürmek için her türlü yolu deneyecektir.

12 yıldır devletin tüm kurumlarını teslim ettiği ve üzerine toz kondurmadığı, görüşme için özel heyetler gönderdiği  Fetullah “Hoca” ve çevresinin nasıl bir yıkım ekibi olduğunu tüm gücü ile anlatmaya çalışacaktır.

Çeşitli İhale yolsuzlukları ile gaspedilen ve tamamen kul ve yetim hakkı olan halkımızın parası oy satın alımlarında kullanılacaktır.

Korku imparatorluğu en acımasız ve gaddar hali ile kullanılacak ve AKP karşıtı kesimlere göz dağı en bariz şekilde gösterilecektir.

Şantaj, tehdit ve korku asıl sıtratejisi olacaktır AKP’nin..  “AKP giderse kaos gelir, ekonomi bozguna uğrar” palavraları sinsi sinsi insanlara enjekte edilecektir hiç kuşkusuz..

Recep Tayyip Erdoğan  merkezli “kutsallaştırılmış lider” imajı en zalim haliyle kullanılacaktır..

“Bizden olmayan düşmandır”  inancı kitlelere aşılanacaktır.. Kan, gözyaşı, korku ve acımasızca katletmeler devam edecektir.  

Devletin tüm olanakları AKP lehine kullanılacak, hazinenin parası AKP için bir oy satınalma sermayesine dönüştürülecektir.Tüm bunların örneklerini günlerdir yaşıyoruz..  

Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları için gittiği her il ve ilçede muhakkak vali’yi yada kaymakam’ıda ziyaret ediyor. Neden dersiniz?. Çünkü bu gittiği yerlerdeki masraflarını devlet bütçesinden karşılanmasının kanuni yolu o ildeki yapacağı "denetimlerin" bahane edilmesidir de ondan..  

Devletin uçağını, gemisini makam araçlarını kullanacaktır. Her zaman söylerim Yerel Seçimlere iktidar partisi bir adım önde başlar..  Ama hakkı hukuku en son AKP düşüneceğine göre,  yukardaki dezavantajlarla seçime giren bir muhalefetin işinin zor olduğunuda belirtmem gerek.

Tüm bunlara karşın ve ne kadar haksız bir rekabetle seçime girerse girsin AKP’nin bu seçimlerde önemli bir oy kaybına uğrayacağı kesin. Hatta, iktidar olanaklarını kullanmasa,  AKP’nin bu seçimlerden hezimetle çıkabileceğini söyleyebiliriz.  AKP Cenahıda bunu çok iyi bildiğinden tüm Devlet avantajlarını acımasızca kullanacaktır..

Durum bu maalesef ve ne kadar haksızlık, hukuksuzluk, rüşvet, şantaj, oy satın alma, sandık başı oyunlar, bilgisayar ve elektriklerin kesilmesi oyunları olursa olsun halkımızın bilinçli, kararlı bir şekilde sandığa giderek bu karanlığa bir son vereceğini biliyorum.  İnsanlarımızın her türlü çıkar ilişkisini bir tarafa bırakarak bulundukları yerlerdeki en güçlü AKP karşıtı adaya oy vermeleri ve o adayda birleşmeleri en büyük dileğim. Mesele AKP’nin gitmesidir. AKP’nin gitmesi halinde yeniden huzur ve güvene kavuşacak olan bu ülke her türlü düşüncenin ihtiyaçlarına cevap verecektir eminim.

Saygılar..

15.03.2014

Saat: 14.30 

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..