Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '15

 
Kategori
Siyaset
 

AKP oyları hızla eriyor

AKP oyları hızla eriyor
 

Yolcudur Abbas Bağlasan Durmaz


Biat kültürü benimsemiş ve lider odaklı ayakta kalan partilerin tarih boyunca yok oldukları bir gerçektir. Menderes gitti Demokrat Parti gitti, Demirel gitti Adalet Partisi gitti, Erbakan gitti Refah, Fazilet, Saadet gitti, Özal gitti ANAP gitti, Ecevit gitti DSP gitti yani tarih bunun gibi olaylarla dolu. Şimdi sıra geldi AKP’ye liderin forsu sönmeye başladı mı artık bu gidişatın önünü alamazsınız. Yerine geçirdiği isim de kendisinin yarısı kadar bile sevilmiyorsa kaçınılmaz sona dahada hızlı yaklaşırsın.

Bağımlı ve bağımsız kuruluşların yaptığı tüm anketlerde AKP’nin oy oranı %37-%40 bandında gidip gelmektedir. Bu sonuç en çok kimin işine gelir derseniz de sonuç basit: Serok Ahmet’in. Neden mi? Davutoğlu seçimde birinci parti çıkamazsa gider ama işin ilginci tek başına iktidar olursa da gider. Başkanlık sistemi ayağına üstü çizilen ilk isim Davutoğlu olacaktır. Selahattin Demirtaş boşuna Davutoğlu’nun da HDP’ye oy vereceğine inanıyorum diye konuşmuyor çünkü HDP barajı geçerse Davutoğlu koltuğunu kurtarır.

Yani siz bunların milleti koalisyonla korkutmaya çalışmasına aldırış etmeyin bundan en kârlı çıkacak olan AKP’dir. Şayet Erdoğan gücü tek başına ele geçirirse ortada AKP diye bir parti kalmaz tek adam olarak kendi olur. İstediği başkanlık sisteminde başbakan yok, başkan yardımcısı yok. Bunların dışında teğmeninden genelkurmay başkanına, savcısından emniyet müdürüne, tüm bakanlıklarından AYM Hakimlerine kadar olan herkesi kendi seçip atayabiliyor ve istediği zaman görevden alabiliyor. Erdoğan diktatörlüğünün ilk adımı olarak ekonomik gücü ve medyayı satın aldı, kendisine saray yaptırdı son adım ise yönetim şeklini değiştirmek. Onu bekliyor. Meydanlardaki öfkesi ise halkın başkanlık sistemini istememesi bugune kadar ne istediyse alan Erdoğan bunu bir türlü halka kabul ettiremedi.

Özetlemek gerekirse dostlar ” Yolcudur Abbas Bağlasan Durmaz” bu seçimler AKP’yi son gördüğümüz seçimler olabilir. Hele ki iktidar değişirse Erdoğan ya ülkeden sülalecek kaçacaktır yada sonu Yüce Divan’da yargılanmak olacaktır. Tarih bize şunu öğretti bu milletin malı kimsede kalmamıştır, kalmaz.

 
Toplam blog
: 56
: 985
Kayıt tarihi
: 17.11.14
 
 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. ..