Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

AKP şeriatı beceremedi

Şeriatı AKP veya başka bir deneyen parti becerebilirdi ama bunun öncül gereklilikleri vardı ve bunlar yerine getirilmedi. 

Öncelikle, MNP, MSP, RP, FP, SP çizgisi şeriatı tam beceremeyecek çizgideydi. Çünkü: 

Onlar da paragözdü. En son Erbakan 80 milyonu çalmaktan hüküm yemiş olarak öldü. Para ve kadına karşıki tutum ve davranış, Müslümanlar’ın en büyük 2 mihenk taşıdır. 

Sonra AKP, ANAP ve DYP çizgisine girdi. Bu ABD onayı demekti. Eski CIA Türkiye sorumlusu Fuller, bir AKP milletvekilinin sahip olduğu bir yayınevinden çıkan bir kitapta, ‘Ilımlı İslam’ modelini öneriyordu. Model 1985-1990 içindi. 

Ilımlı İslam olamazdı, bu şeriatı da mümkünsüz duruma getirdi. Bu bir çelişki değil. Çift cami arasında binamaz kalmak gibi bir durum. 

Sonrasında AKP’nin başa getirilişi, şu anda içeri attıkları generaller sayesinde oldu. Taa 1980’den beridir yürütülen br projenin br parçası oldular. Yani hain oldular. 

Asıl önemlisi, AKP döneminde AKP’ye oy veren veya vermeyen ve kendini Müslüman sananlar feci cıvıttı. Eskinin mazlumu, oldu mu sana zalim. Mahalle baskısını katliama, katliamı yapana zaman aşımına gittiler. 

Bir şey daha var: Anadolu İstanbul’u batırdı. Eski İstanbullular daha 1950’lerde Anadolu’ya yenilmişti ama çoğunluk ilk defa AKP zamanında elde edildi. Ortaya Alamancılar’dan beter bir lümpenlik ortaya çıktı: Ne Anadolulu, ne İstanbullu tipler. İstediğini yapmayı hak sanan tipler. Başıbozukluğu, ayakların baş olmasını, devletin ortadan kalkmasını toplu talana çeviren tipler. 

AKP’nin şanssızlığı, dünya neo-liberalizminin son evresine denk gelmesiydi. Eğer 2011’de iktidarı takıntı yapmayıp, bir devreliğine CHP’ye yıkıverselerdi, kurtulacaklardı ama bunu düşünemediler. Şu anda ABD’deCumhuriyetçiler kendi borçlandıklarını ödeyememesi için Demokratlar’ı dolayısıyla ABD’yi batırmakla meşguller. Aynı şey küçük ABD Türkiye’de de olacak. 

AKP’nin bir ekonomi politikası yoktu. Dolayısıyla doğrudan kayıtdışına, sıcak paraya ve kara paraya kaldı. 

AKP’nin bir azınlık politikası yoktu. Kimse bunu kabul etmeyebilir ama şu anda bir iç savaşta değil, bölgesel savaşın içindeyiz: 10 ülkede kan var. Buraya varması AKP’nin kabahati değil ama BOP’ten üçün birini alma hesabı, Özal’ınki gibi geri tepti. 

Askeri boş ver. Şu anda ordumuz çok yakın gelecekte en modern silahlı ordulardan biri olacak ve onları kullanacak olanlar 30 yaş altı gençler. Roketler iman gücüyle hedef bulmuyor, mühendislere gerek var. Sıkma başlı savaş cerrahlar cephede işe yaramazlar zaten. 

AKP’nin medyayı ve TÜSİAD hempalarını ezmesi, çekiçle yumurta kırma mantığıydı. Onlar zaten kendilerini uluslararası sermayeye satmışlardı., bugün şirket oarak ilk 500’de TÜSİAD değil, yabancı sermaye üstün durumda. 

Entellektüellerin bu denli cıvıması, TC tarihinde ilk kez görülüyor ve bunu AKP yaratmadı. Yeni bir dönem geldiğini herkes biliyor ama pozisyon alamıyor, çünkü vizyonları ezberden olduğu için geçersiz kalıyor. Onlar da dağıtıyorlar. 

Sonuç?: 

Japon kale maç. Minimin oyun kuramı. Ne dersen de. 

AKP yalnızca şeriatı değil, demokrasiyi de geriletti. Şeriat artık TC’de kurulamaz ama bunun vebali AKP’de % 30 ise, % 70 Müslüman geçinenlerde ama demokrasi vebali tümüyle AKP’de. 

Peki, kimse şeriatı becerebilir miydi? Evet: Ateist olarak ben, çünkü mutlaklarım var.  

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..