Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

AKP sistemi: “İşçi ve emekçiye engel, sermayeye teşvik”

AKP sistemi: “İşçi ve emekçiye engel, sermayeye teşvik”
 

On yıldır devam eden AKP iktidarında yöneticilerin laflarını değil de istatistikleri göz önüne alırsanız ortaya çıkan sonuç başlıktaki gibi olacaktır. AKP bütün gücü ile sermayeye teşvik yaratırken, işçi ve emeklileri hep engelledi. Siz hiçbir sermaye kuruluşunun protesto için sokaklara döküldüğünü, biber gazı ile ödüllendirildiğini gördünüz mü? Ama işçi ve emekli cephesinde durumun nasıl olduğunu hep biliyoruz.

AKP hükümetinin sermayeye yaptığı kıyaklar bitecek gibi görünmüyor. İşte bir yenisi. Sağlık Bakanlığı Hazine’ye ait araziler üzerinde hastane yapana vergi muafiyeti ve hazine garantisi getiriyor.

“AKP hükümeti “Sağlıkta Dönüşüm Programı” adı altında sağlığı piyasalaştırdığı, özelleştirmeleri hızlandığı uygulamalara bir yenisini daha ekledi. Sağlık Bakanlığı ihtiyaç duyduğu yerlerde Hazine’ye ait araziler üzerinde özel sektöre hastane yaptırarak 49 yıllığına kiralanmasına ilişkin uygulamanın kapsamını genişleteceğini açıkladı.

Bu çerçevede hastane yapan yatırımcı damga vergisi ve harçtan muaf tutulurken, yurtdışından temin edilen finansmana, “finansmanın teminine yönelik türev ürünlerden kaynaklanan yükümlülükler" de dâhil olmak üzere Hazine garantisi sağlanacak. ( Peki, adam aldığı krediyi cebine atıp yok olursa onu sen ben mi ödeyeceğiz?)

Meclis Başkanlığı’na sunulan yasa tasarısına göre, hastaneler, yap-işlet-devret modeli ile özel sektör tarafından yapılacak. Hazine arazileri üzerine yapılacak sağlık kuruluşları, devlet tarafından kiralanacak”

Nasıl ballı kaymaklı iş değil mi? Bir defa hükümet nasıl bir kurumu veya kişiyi vergiden muaf tutar anlamak mümkün değildir. İşveren açlık ücreti denilen asgari ücretle işçiyi çalıştıracak, hükümet acımasızca vergisini alacak, sonra hükümet hastane yapıyor diye sermayeyi o inşaatın tutarı oranında vergiden muaf tutacak. Aynı hükümet milletvekillerinin aylıklarının on katına kadar olan başka gelirlerinin açıklanmaması kanununu getirecek. Başka yoruma gerek varmı bilmiyorum. Karşılarında mikrofon gören yöneticilerin din iman millet ninnisine başlamalarının sebebi olsa gerek.

İyi uykular Türkiye…

İzmir 2012-12-14

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..