Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

AKP suçludur ve hüküm giymiştir

AKP suçludur ve hüküm giymiştir
 

Kapatılan her partinin yerine yenisi kuruluyor


Anayasa Mahkemesi beklenen kararırını verdi.

AKP’nin “Laiklik karşıtı görüşlerin odağı” olduğu başkan hariç diğer üyelerce kabul edildi.

Üyelerin çoğunluğu partinin kapatılması yönünde oy kullanmasına rağmen anayasanın öngördüğü sayıya ulaşılamadığından kapatılma cezası “para cezasına” çevrildi.

Kapatma davasının açıldığı sırada dile getirdiğim iki hususu bu aşamada tekrar yazma ihtiyacı hissediyorum.

Birincisi; mevcut sistemimizde parti kapatmak “amaç” değil “araç”tır.

Şöyle ki: Milletvekili seçilmiş kişilerin bireysel de olsa işledikleri siyasal (ve diğer) suçlar hakkında hukuki takibat yapılamamaktadır.

Partinin kapatılması durumunda işin bu aşamaya gelmesini sağlayan kişilerin milletvekilliği düştüğünden yargılanmaları mümkün olabilmektedir.

Bu açıdan bakıldığında partinin kapatılması zorunluluk olmaktadır.

İkincisi; “parti kapatmak” hiçbir zaman kesin çözüm olamamıştır.

Altta tarikatların veya etnisitenin, yukarıda ABD’nin desteği olduğu sürece biri kapatılır yenisi kurulur. (Zaten şöyle bir yakın geçmişe bakınca yeni oluşumun lider kadrosunun ufaktan ufaktan hazırlandığı görülebilir.)

Ayrıca partilerin kapatıldıkça, “mazlumu oynamanın” halkta getirdiği merhamet duygusu neticesinde de güçlendiği bilinen gerçektir.

Koalisyon yaması olmaktan öte gidemeyen, kendini demokrasinin işlemesi için “anahtar” olarak gören bir siyasi oluşum, kapatıla kapatıla büyüdü, tek başına iktidara gelebildi.

Barajı aşması hayal olan, meclise ancak başka bir partinin kamburu olarak girebilen “etnik oluşum” ise kapatıla kapatıla grup oluşturacak sandalye sayısına ulaştı.

Vatandaşı çağdaş bilimin ışığında “birey” olma bilincini öğrenebilecek şekilde eğitemedikten, insanca yaşayabileceği, çalışabileceği ortamı sağlayamadıktan, geleceğe güvenle bakabileceği hukuk sistemini hazırlayamadıktan, “halk” değil “millet” olduğumuzda güçlü olacağımıza inandıramadıktan sonra; bu eksiklikleri fırsat bilip kullanan “partileri” kapatmanın, yasaklamanın neye faydası olabilir?

Parti kapatmak çözüm olmuyor ama suçun cezasız kalması da doğru bir şey mi?

 
Toplam blog
: 9
: 807
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Erciyes Üniversitesi’nde başladığım Elektronik Mühendisliği eğitimini Yıldız Üniversitesi’nde tamaml..