Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

Akp Türkiye'nin siyasi ve idari rotasını değiştirmek istiyor

Beykoz Vakfı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Eski Milletvekili Bülent Tanla, Eski Çalışma ve Sosyal Bakanı Mustafa Kul başta olmak üzere CHP içerisinde Genel Merkez ve İl bünyesinde görevler almış kişilerin katıldığı üst düzey bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Salon hınca hınç doluydu
 
Toplantıyı Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören yapmış olduğu açılış konuşması başlattı. Katılımcılara katıldıkları için teşekkür eden Tören sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'a bıraktı.
 
Nihat Matkap yapmış olduğu 45 dakikalık konuşmasında kendisi ile ilgili basında yer alan bir konuyu soru cevap bölümünden önce gündeme getirip anlatmak açıklık getirmek istediğini vurguladı. 
 
Ayrıca İktidar Partisi'nin bir çok kurumu ve kuruluğu kontrol ettiğini söyleyen Matkap, inançt örgütlerinin siyasi örgütlenmesinede değindi. Genel Başkan Yardımcısı şöyle devam etti;
 
***Bundan bir ay önce Şaban Bey beni aradı ve konu seçiminde çok demokratça davrandı. Seçmiş olduğu bu konudan dolayı kendisine çok teşekkür ederim.
 
***Mustafa Kemal Atatürk'ün felsefesi ayakta duruyor, canlı durmaya devam ediyor, bütün bu saldırılara rağmen.
 
***Üniter yapı konusunda çok hassasız. Türkiye'de 75 milyon insan hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizin ekonomik büyümedeki hedefi 16'dan 10. sıraya yükselmekse bölünmemeliyiz. Bölünmeye neden olacak tavırlardan kaçınmalıyız.
 
***Bir gazeteci arkadaşım bana "öcalan demişki 'biz ulus devletten yanayız, Türkiye'de yurttaşlar arasında bir eşitlik yok. Bu eşitliğin sağlanması için vatandaşlık tanımının değişmesi gerekiyor' demiş" Dediğine göre o gazeteci arkadaşım bütün siyasi partileri bu konu hakkında ziyaret ediyormuş. Bende partimizin bu konu hakkındaki düşüncelerimi bir bir anlattım. Bu konuda çok içtenlikliyiz dedim. O arkadaşımız haberi hazırlarken içeriği doğru yazmış. Daha sonra haberin başlığının "mektubun içeriği ile CHP'nin bu konu hakkındaki fikirleri aynı" şeklinde olduğunu gördüğümde çok şaşırdım ve üzüldüm.
 
***Onun için bir fetva verme hakkım olsaydı eğer "Haberin başlığını okuyup geçmeyin, içeriğinide okuyun" derim.
 
***AKP'nin parti olarak kurumsal olarak bir karşılığı yok. AKP'nin görünmez ortaklarının olduğunu görüyoruz. Bakıyorsunuz 3 tane ayrı genel merkezi var. Ankara'da, Amerika'da ve Arabistan'da bu enteresan bir yapı.
 
***Recep Tayyip Erdoğan AKP'nin başından ayrıldığı zaman bu parti tabela partisine dönüşebilir bu normal. Ama CHP 90 yıldır dimdik ayakta. CHP 60 yıldır iktidara gelmedi. İddiasını sürdürüyor. İktidar olamayıp iddiasını sürdüren başka bir parti de yok.
 
***Geçmişten bu güne kadar hangi parti olursa olsun genel başkanı görevi bıraktığında o parti tabela partisine dönüşüyor ama Kemal Bey CHP'nin 6. genel başkanı ve dimdik ayaktayız.
 
***Türkiye'de hala siyasi dengeler oturmuş değil. Yeni yeni oturuyor. Acaba o tasniflerinde bir oyunmu oynanıyor. Peki ne oluyor Türkiye'de? Bu soruya yanıt ararsak doğru tedaviyi bulabiliriz.
 
***Siyasi dengeler neden bu kadar bozuk, mutlaka bir nedeni var.
 
***Bir çok STK'anın, medyanın, kuruluşun ne yazıkki tercih özgürlüğü yok. Hükümet tarafından kontrol edilme durumları var. Önemli bir miktardaki seçmende özgürce oylarını kullanamıyor.
 
***Geçmişte inanç örgütleri inanç temelinde örgütlendiler. ama son yıllarda anapta hatırlarsınız siyasi islam daha güçlüydü. inanç örgütleri sadece inanç temelinde değil sosyal ve ekonomik olarak örgütlendiler. böylelikle ister istemez siyasal bir güçte oluştu.
 
***Yoksulluk kurumsal hale getirildi, neredeyse yoksulluk yönetiliyor. Anadolu'nun hemen hemen her yerinde yardıma muhtaç bırakılanlar neredeyse namazlarında ibadetlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a dua ediyorlar. Bunu da bilinçli yapılmış bir çalışma olarak görüyorum.
 
***Siyaset ne yazıkkı son yıllarda ırkçılaştırıldı. Siyasetin temeli, yaşam kalitesini yükseltmektir. Küresel pazardan daha fazla pay almanın alt yapısını düzenlemek çağdaş yaşamı daha da fazla desteklemektir. 
 
***Bir oran veremiyorum ama bu 3 meseleden dolayı 3/1'nin blog oyunu aldıkları için, müsabakaya geriden başlıyoruz.
 
***10 yıldır tek başına AKP var ve koalisyon ortağıda yok, görünürde. Milletvekili sayıları yeni yasaları çıkarmaya da yeterli. Peki neden temel sorunlar çözülmüyor. AKP'nin temel yapısı Türkiye'nin siyasi ve ekonomik yapısını ameliyat etmektir.
 
***1991 ile 2002 yılları arası hükümetleri koalisyon hükümetleriydi. Geçmiş dönemlerideki tahribatlar düzeltilmeye çalışıldı önemli adımlar atıldı bu dönemlerde. Saymakla bitiremeyeceğimiz önemli adımlar atıldı ama siyasi yapıya asla bir hücum yoktu.
 
***Şimdi ise AKP'nin 10 yıldır yaptığı ameliyat için hazırlıktır, amaçları Türkiye'nin idari ve siyasi rotasını değiştirmektir.
 
***Ardından medya üzerinden ciddi bir kontrol sağladılar. %90'ının üzerinde bir kontrol var. Eskiden yeri göğü inleten sendikalar şu an yok. YÖK yok, yargı yok, üniversitelerin durumu ortada. Bunlar ameliyat hazırlığıdır.
 
***Terörün bitmesi konusunda da farklı anlayışlara girildi. Türkiye'nin siyasi ve idari yapısını değiştirmek, AKP'nin becerebileceği bir iş değildir. Net söyleyeyim hevesleri kursaklarında kalacaktır.
 
***Milliyet Gazetesi'nde bu tutanakların yayınlanması bu ülkedeki demokratikliğin gücünü göstermektedir. Okulları, bazı kurumları kontrol altına alabilirsiniz ama bu ülkede sosyal medya var. Kimse Türkiye'yi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği rotadan çıkaramaz.
 
***4+4+4 eğitim sisteminde yapılan düzenleme çok haksız bir düzenlemedir. Biz CHP olarak 4+4+4'ü iktidara geldiğimiz gün değişitireceğiz diyoruz. Açık açık söylüyoruz. Bu yasanın temel beklentisi kadının toplumsal yaşantının dışına çıkartmaktır. Bunu böyle bilmek gerekir.
 
***9 yaşındaki bir çocuk nasıl tercih koyabilir. Üniversiteli bir çok genç "hatalıyım yanlış tercih yaptım" diyorsa, 9 yaşındaki çoçuk nasıl yapacak bu işi. AKP kendisine oy veren kesimlere de haksızlık yapmıştır.
 
***Recep Tayyip Erdoğan seçimden önce konuşmadığı bir konuyu bu dönem konuşamaz. Seçimden önce bu konuyu ortaya koyar, seçmen benimserse güven alırsa seçildikten sonra teklifini sunabilir. Bu başkanlık sistemi görüşülebilir ama yapılamaz. 
 
Nihat Matkap'ın yapmış olduğu konuşmadan sonra soru cevap bölümüne geçildi. Sorular notlar şeklinde toplantıyı takip eden misafirlerin yardımı ile salonda dağıtılılarak daha sonra Nihat Matkapa ulaştırıldı.
 
beykoztr.com / Fırat Aydoğar
 
Toplam blog
: 8
: 146
Kayıt tarihi
: 30.09.12
 
 

Bu adam, Beykoz'a ve hayata dairdir. Mutluluk kaynağı. Coşkun ya da sakin ama özgür. Damla damla ..