Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

AKP ve BDP'nin amacı ne?

AKP ve BDP'nin amacı ne?
 

PKK ve AKP uzlaşması bozulmuş gibi görünüyor. PKK çözüm sürecinde arzu edilen barışı baltalayacak bir hamlede bulundu. Kandil'den iletilen mesaj meclisin Kandil yönetimindeki üyeleri tarafından basına açıklandı ve teröristlerin Irak'a çekişilinin durduğu bildirildi. Sebep olarak da hükümetin verilen vaatleri yerine getirmediği gösterildi. İşte Türk halkının aldatıldığının kanıtı.

PKK'nın sözünü ettiği vaatler nelerdir? AKP, Barış ve Demokrasi Partisi ile PKK'ya ne gibi vaatlerde bulunmuştur ki teröristler çekilmeye razı olmuştur? Bunlar neden Türk halkına açıklanmıyor? Çözüm süreci başladığında Öcalan'la yapılan ilk görüşmenin bazı detayları basına sızmış ve bu durum hükümetin tepkisini çekmişti. Anlaşma gizleniyorsa bu durum Türkiye aleyhine vaatlerde bulunulduğunu kanıtlar. Aslında AKP hem geçici barış sağlayarak, silahlı çatışmaları geçici süre durdurarak hem de verilen vaatleri gizleyerek bir dönem daha iktidarda kalmayı hedefliyor. Mesele PKK sorununun çözümü değil, oy için geçici barış sağlamaktır.

Peki PKK'nın amacı ne? Teröristler muhtemelen olup bitenlerin farkına vardılar. Bir BDP'li vekil Abdullah Öcalan'ın bile serbest kalacağını söylemişti. Hükümet bunu yalanladı ama böyle bir vaat olmasa bu şekilde açıklama yapılır mıydı? BDP'li vekil de bu açıklamayla oy hesabı yaparak güneydoğudaki seçmenine müjde vermek istemiştir. Yani sözde başarısını kanıtlamak amacında. Açıklamalara göre bundan sonra ne yapılması gerektiğine de Abdullah Öcalan karar verecekmiş. Tayyip Türkiye butik devlet değildir diyor ama daha teröriste söz geçiremiyor. Sanki Abdullah Öcalan ülkeyi yönetiyormuş gibi onun açıklamaları bekleniyor. Tayyip de güçlü devlet olarak başka ülkelerdeki karışıklıklara müdahale etmek gerekir diyor. Önce bu ülkedeki karışıklığı bir çözebilse.

Şu bir gerçek ki PKK daimi bir barışa yanaşmayacak. AKP ve BDP mevcut durumu seçime kadar koruyarak oy kazanma gayesinde. Yani amaç PKK'ya karşı zafer kazanmak değil, seçimde zafer kazanmak.

 
Toplam blog
: 45
: 1915
Kayıt tarihi
: 28.03.12
 
 

1981 yılında Bursa'da doğdu. İnönü Üniversitesi Tarih Bölümü ve Uludağ Üniversitesi Türkçe Eğitim..