Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

AKP ve CHP den Milli Hükümet!

AKP ve CHP den Milli Hükümet!
 

Olur mu usta ya?


Nihat Genç kamuoyuna ve CHP ile AKP ye milli hükümet oluşturmalarını ve dolayısı ile de Suriye yüzünden başımıza geleceği var sayılan felâketlerden kurtulmamızı önermiş.

“AKP bu kadar anlamsız bir savaşa niye girdi” soruları gittikçe daha da çaresiz hale gelip, sadece AKP’yi değil ülkemizin bekasını geri dönülmez bir felakete sokmuş görünüyor.” Diyen Nihat Genç nasıl böyle bir öneride bulunur hayret ettim(!)

Söz konusu dahi edilmemesi gerek. Bu sadece AKP ‘in durumunu sağlamlaştırır ve ona yarar. CHP de asla kabul etmez. Edemez. Etmemelidir.

Nihat Genç’e soruyorum şimdi. AKP sadece Suriye meselesi ile mi ülkemizi felaketlere sürükledi?

Türk Silahlı Kuvvetlerini darmaduman etti, güzide subaylarımızı adeta esir alarak zindanlara tıktı. Bir parti genel başkanını, gazetecileri, bilim adamlarını hatta Atatürk diyen gencecik çocuklarımızı da hücrelere kapattı. Türkiye’yi analar ağlamasın kandırmacaları ile bölünme noktasına getirdi. Atatürk ile ne değer varsa hepsini ortadan kaldırdı ve halen kaldırıyor.

Kendi ağzı ile hukuka talimat verdim diyen bir başbakanla yönetilen ülkemizde hukukun üstünlüğü kalmış mıdır? Hukukun işlemediği bir ülkede demokrasiden söz edilir mi?

Cumhuriyetimizin temellerini birer birer yıkan, şimdi tamamen yok etmek için uğraşan böyle bir iktidarla nasıl olur da koalisyon kurulur?

Ne yazık ki Atatürk Cumhuriyeti sanki kâğıt üzerinde kaldı zira meclisteki çoğunluk elinde olan başbakanın diktatörlük anlayışı ile yönetiliyoruz. Bir saatte çıkarttığı kanun hükmünde kararnameler ile istediğini yapan, yaptıran, özgürlükleri kısıtlayan, kendisine karşı çıkanı hapislere tıktıran, elindeki erki kendi için kullanan bir insandan bahsediyorum. Esas felaket başımızdaki bu iktidardır dolayısı ile.

Tüm bunlara rağmen AKP’nin gemileri yakarak savaşa girdiğini ve geri dönemediğini söylerek

“Siyasiler ve diplomatlar çok sıkı çalışırsa AKP’nin bulamadığı geri dönüş planı için belki birçok senaryo devreye sokabilir, ancak gün particiliği aşıp, geri dönüş için birçok yeni senaryonun tartışılma zamanıdır. Diyen Nihat Genç, keşke bu çağrısını benim yaptığım gibi Atatürk düşüncesinde olan tüm parti liderlerine Milli Hükümet kurmaları için yapsaydı.

Benim bu çağrılarıma yetkili ağızlar fantezi diyorlar. Bu sözlere çok üzülüyorum. Milli Merkez kuruldu ve içinde çok değerli yöneticiler bulunmaktadır. Onlara sözüm, yılmadan parti liderlerine çağrı yapmaya devam etsinler ve halkımıza vatanın içinde bulunduğu bu vahim durumu anlatsınlar.

Onlar anlattıkça halk daha çok uyanacak ve bu oluşum büyüyecektir. Kendilerini düşünen ve bu çağrıya yanıt vermeyen liderler halkın gözünden düşeceklerdir. Çünkü Atatürk ne demişti? Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

İddia ediyorum;

Hiçbir parti tek başına iktidara gelemez bu böyle biline. İnandırıcılıkları kalmamıştır. Hele bu seçim sistemi ile asla,yine aynı tas, aynı hamam olur. Üç beş oy fazla veya eksik fark etmez. Bu da AKP’ in işine yarayacaktır.

Liderler ayrı siyasi görüşlerde olsa da şayet gönülden Atatürk devrimlerinin yaşamasını istiyorlarsa Atatürk’te birleşmelidirler. Vatan için birleşmelidirler.

Bencilliği, kibiri bırakmalıdırlar. Farz etsinler seçime girdiler oy dağılımına göre koalisyon birliği yapmaları elzem oldu diyelim. Buna hayır diyebilirler mi?

Birleşmek istemeyen yani bir koalisyon hükümeti kurmak istemeyen liderlerin vatan sevgisinden şüphe ederim açıkçası. Vatan zor durumda, sabun köpüğü gibi kayıp gidecek elimizden Buna izin vermeyecek kadar güçlü ve dirençli bir milletiz biz. Yeter ki birbirimize tahammül edelim ve vatan için birleşelim.

Buradan o isimli büyük yazarlarımıza da sesleniyorum.Sanatçılara, STK lara ve duyarlı halkımıza seslensinler onlarda durumu anlatsınlar yazıları ile. Liderleri vatan için birleşmeye çağırsınlar.

Hiçbir lider mitinglerdeki yüz binlere kalabalık görüntüye aldanmasın. Belirli bir kesim bu toplantıları izler. Bizim amacımız diğer halkımızı uyarmak ve uyandırmak olmalıdır. Bundan ötürü güçlerimiz birleştirmek şart olmuştur.

Böyle yapmayan liderler, birleşmeyi düşünmeyenler vatanın bölünmesinde ve tekrar AKP ‘nin başa gelmesinde en büyük vebali alacaklardır, bilmiş olsunlar.

                                                   ****

Yarın CHP Meclise yüzde 10 seçim barajının yüzde 3 olarak değiştirilmesi için kanun teklifi verecek. Bu teklife AKP ne diyecek bakalım.

Parmaklar  Genel Kurulda ne için kalkacak göreceğiz. Yüzde 3 seçim barajının olması, Meclis'te temsil edilen çoğunluğun artması demek olduğuna göre Meclis'e girmeye hak kazanan partilerin çokluğu, demokrasinin olmazsa olması çok sesliliği getirecektir. Yarın Türkiye için tarihi günlerden biri olacaktır. Bekleyip göreceğiz.

Sevgiyle kalın

TC.Tünay Süer

27.Mayıs.2013

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..